Ευρώπη

Ουγούρ Σαχίν: Πιθανόν απαραίτητη και μια τρίτη δόση του εμβολίου μέχρι το επόμενο έτος

  • newsroom


Ο συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας BioNTech εκτιμά ότι τα κρούσματα στη Γερμανία θα έχουν μειωθεί αισθητά από τον Μάιο και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού «θα έχουμε θέσει την πανδημία υπό έλεγχο», εάν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά ο εμβολιασμός. Η δήλωση ανήκει στον Ουγούρ Σαχίν, συνιδρυτή της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, ο Ουγούρ Σαχίν δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απαιτείται και μια τρίτη δόση του εμβολίου, το αργότερο έως το επόμενο έτος.

Ακόμη, επισημαίνει πως το πιθανότερο είναι ότι στο εξής το εμβόλιο θα επαναλαμβάνεται κάθε δύο χρόνια, προσαρμοσμένο στις νέες παραλλαγές που θα προκύπτουν, όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης. «Θα είναι η νέα κανονικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αισθητή μείωση των κρουσμάτων από τον Μάιο

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ουγούρ Σαχίν θεωρεί ότι τα κρούσματα στη Γερμανία θα μειωθούν αισθητά από το τέλος Μαΐου, ενώ από το τέλος του καλοκαιριού η κατάσταση θα έχει τεθεί υπό έλεγχο. «Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή», διευκρίνισε.

Ο Ουγούρ Σαχίν και η συνιδρύτρια της BioNTech, και σύζυγός του, Εζλέμ Τουρετσί, θα τιμηθούν στις 19 Μαρτίου με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Διαβάστε ακόμη

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Παράταση ως και τη Δευτέρα 1η Μαρτίου για την καταβολή τους

Γέφυρα: Επιδοτήσεις 24,3 εκατ. ευρώ σε 72.134 δανειολήπτες για τον Φεβρουάριο

Berkshire Hathaway: Η εταιρεία του Μπάφετ ξόδεψε $24,7 δισ. για επαναγορά μετοχών της

 

Απόρρητο Απόρρητο