Ευρώπη

Πάολο Τζεντιλόνι στην Ευρωβουλή: «Δεν θα επιστρέψουμε στη λιτότητα»

  • newsroom


«Δεν θα επιστρέψουμε στην επιλογή της προηγούμενης κρίσης, η οποία δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Μιλώντας την Τρίτη στην επιτροπή οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα επιστρέψουμε στη λιτότητα».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πάολο Τζεντιλόνι ανέφερε ότι η Επιτροπή θα εξετάσει τη διαφορετική κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους-μέλους, χωρίς όμως επιστροφή στη λιτότητα. «Δεν είναι αυτή η πολιτική που προτείνουμε», είπε, τονίζοντας ότι «δεν θα επιστρέψουμε στην επιλογή της προηγούμενης κρίσης, η οποία δεν είχε τα καλύτερα αποτελέσματα».

Η πρόταση της Επιτροπής για την αναθεώρηση των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα δημοσιοποιηθεί προς το τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού του 2022, ανακοίνωσε ο Επίτροπος Οικονομίας. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, «η πρόταση της Επιτροπής θα δημοσιοποιηθεί αρκετά πριν το 2023».

Ο Π. Τζεντιλόνι τόνισε ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις στην ΕΕ. Όπως είπε, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Επιτροπής, μόνο για την πράσινη μετάβαση χρειάζονται πρόσθετες επενδύσεις ύψους 560 δισ. ευρώ το χρόνο. «Το πώς θα διευκολύνουμε αυτές τις επενδύσεις είναι ένα θέμα εργασίας και συζήτησης» , πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Μπορέλ στο Ευρωκοινοβούλιο: Αναγκαίο να μειωθεί η στρατηγική εξάρτηση της ΕΕ

Eurobank Equities: Οι τέσσερις λόγοι αισιοδοξίας για την ελληνική αγoρά – Τα top picks για το 2022

JP Morgan – Viva: Έκλεισε το deal – Ποσοστό 49% αποκτούν οι Αμερικανοί