Η Πολωνία θα διατηρήσει το εμπάργκο της στα ουκρανικά σιτηρά, παρά την προσφυγή που κατέθεσε το Κίεβο εναντίον της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) και παρά το τέλος των περιορισμών που ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Βρυξέλλες.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης, Πιοτρ Μίλερ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

«Διατηρούμε τη θέση μας, πιστεύουμε ότι είναι δίκαιη, είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας οικονομικής ανάλυσης και των εξουσιών που απορρέουν από το κοινοτικό και Διεθνές Δίκαιο», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η προσφυγή ενώπιον του ΠΟΕ «δεν μας κάνει εντύπωση».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία κατέθεσε -όπως είχε προαναγγείλει- προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας για την άρνησή τους να άρουν τις απαγορεύσεις εισαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, το Κίεβο θεωρεί τις απαγορεύσεις παραβίαση των διεθνών υποχρεώσεων αυτών των κρατών – μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με το Reuters, οι Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία ανακοίνωσαν τους δικούς τους περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας την Παρασκευή, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να μην επεκτείνει την απαγόρευσή της στις εισαγωγές της Ουκρανίας στα πέντε κράτη – μέλη της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι απαγορεύσεις που έχουν επιβάλει οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν ως στόχο την προστασία των αγροτών από την αύξηση των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, μετά τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας.

Διαβάστε ακόμη

Ρέι Ντάλιο: Έρχονται αναταραχές στις αγορές – Κρατήστε για λίγο το ρευστό, μακριά από ομόλογα

ΔΥΠΑ: Ρεκόρ πενταετίας στις αιτήσεις για τις ΕΠΑΣ Μαθητείας – Αυξήθηκαν κατά 32%

Τσεχία: «Πυρετός» για το λίθιο στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Ευρώπης

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ