Τα βλέμματα των Βρετανών στρέφονται σήμερα  στην ομιλία του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ, στα κεντρικά γραφεία του Bloomberg στο Λονδίνο.

Ο Βρετανός YΠΟΙΚ ανακοίνωσε ήδη ότι προωθεί τις αυξήσεις φόρων, ενώ τόνισε την ανάγκη να εξελιχθεί το Brexit σε «καταλύτη» για την ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η καλύτερη φορολογική μείωση αυτή τη στιγμή είναι η μείωση του πληθωρισμού», είπε ο Χαντ σε μια ομιλία που απευθυνόταν σε τεχνολογικούς κολοσσούς, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Google και Meta, καθώς προσπαθεί να διαλύσει την οικονομική «κατήφεια» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Χαντ ανέφερε στις εταιρείες ότι ήταν σημαντικές για τις προοπτικές του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά πρόσθεσε ότι «η Βρετανία είναι ζωτικής σημασίας και για το μέλλον σας» και ζήτησε τη βοήθειά τους για να γίνει η χώρα «η επόμενη Silicon Valley του κόσμου».

«Η εμπιστοσύνη στο μέλλον ξεκινά με ειλικρίνεια για το παρόν και δεν θα πρέπει να αποφύγουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, η οποία είναι η φτωχή μας παραγωγικότητα», δήλωσε ο Χαντ σε ομιλία του στο Λονδίνο.

«Το σχέδιό μας για μακροπρόθεσμη ευημερία αντιμετωπίζει άμεσα αυτή την πρόκληση. Είναι ένα σχέδιο που κατέστη απαραίτητο, ζωντανό και δυνατό από το Brexit, το οποίο θα επιτύχει εάν γίνει καταλύτης για τις τολμηρές επιλογές που χρειάζεται να κάνουμε».

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι δηλώσεις περί εξασθένισης της οικονομίας δεν αντανακλούν το γεγονός ότι η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε περισσότερο από τη Γαλλία και τη Γερμανία από το 2010. Οι πιο πρόσφατες συγκρίσεις, ωστόσο, είναι λιγότερο ευνοϊκές: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Βρετανία είναι η μοναδική οικονομία από την Ομάδα των 7 (G7) που δεν κατάφερε να ανακτήσει το προ της πανδημίας μέγεθός της έως το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πώς εξηγείται η μεγάλη αύξηση στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Αίτηση για αποφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε ο Κούγιας

Ο επίμονος Βλαντιμίρ Πούτιν: Το σχέδιο για την Ουκρανία και ο «νέος ψυχρός πόλεμος» διαρκείας (χάρτης)