Καταπράσινοι αμπελώνες, απέραντες, ολάνθιστες πεδιάδες, βόλτες με ποδήλατο σε πλακόστρωτες πλατείες, γαλήνια μεσημέρια σε μία βεράντα με θέα εκθαμβωτική.

Ένα σκηνικό αντίστοιχο με την ανείπωτη ομορφιά της ταινίας «Call me by your name» ονειρεύονται εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο που λαχταρούν να περάσουν ένα μαγευτικό καλοκαίρι σε κάποια ήσυχη, γραφική πόλη της Ιταλίας, πλημμυρισμένοι από ομορφιά, καταπληκτικές τοπικές γεύσεις και χαλαρωτική ησυχία.

Τώρα η Airbnb δίνει τη δυνατότητα σε έναν τυχερό να πραγματοποιήσει αυτό το γλυκό όνειρο για έναν ολόκληρο χρόνο, εντελώς δωρεάν.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών προσφέρει σε έναν υποψήφιο ένα πανέμορφο, ολικά ανακαινισμένο σπίτι στην καρδιά μίας μικρής πόλης της Σικελίας χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Όποιος, τελικά, καταφέρει να επιλεχθεί από την Airbnb θα μετακομίσει στην πόλη Sambuca, η οποία έχει 6.000 μόνιμους κατοίκους, έχοντας ως μοναδική υποχρέωση να συνεισφέρει στις εργασίες της τοπικής κοινότητας.

Η κίνηση μοιάζει να «κουμπώνει» με την ευρύτερη πρωτοβουλία της ιταλικής κυβέρνησης να προσφέρει σε ανθρώπους από το εξωτερικό σπίτια στη Σικελία με μόλις 1 ευρώ με σκοπό την αναζωπύρωση των τοπικών κοινωνιών, ωστόσο, η Airbnb δεν αποσκοπεί απλά στην ενίσχυση του πληθυσμού, αλλά σε μία ουσιαστικότερη ενίσχυση της ντόπιας κοινότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο travel.gr