Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το Κρεμλίνο οι δύο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για την επίτευξη σταθερότητας στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν και ο πρίγκιπας διάδοχος έχουν δημιουργήσει στενές επιχειρηματικές σχέσεις.

«Η συνομιλία εξελίχθηκε σε φιλικό κλίμα, ήταν εποικοδομητική και κατατοπιστική. Έχοντας αυτό υπ’ όψιν, συμφωνήθηκε να αναπτυχθούν επαφές σε συγκεκριμένους τομείς συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) και ο βασικός του εταίρος, η Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, δημιούργησαν το 2016 μια συμμαχία γνωστή ως ΟΠΕΚ+ με άλλους μεγάλους παραγωγούς πετρελαίου με επικεφαλής τη Ρωσία, για να αλληλεπιδράσουν στενά στην αγορά πετρελαίου.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 1,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση.

Διαβάστε ακόμη

Κολάνοβιτς (J.P. Morgan): Οι μετοχές είναι λάθος επιλογή σε κάθε σενάριο στην οικονομία – Προτιμήστε τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα (πίνακες)

Πώς πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα αντί για έλλειμμα 1,6% – Ανακοινώθηκε έναν χρόνο νωρίτερα (tweets) (upd)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ