Πριν από περίπου έναν χρόνο οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatargate συγκλόνισαν την ΕΕ. Το σκάνδαλο μάλιστα είχε και… ελληνικό χρώμα, μιας και εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης ήταν και η Εύα Καϊλή.

Μέχρι πρότινος «η εντύπωση ήταν πως η Καϊλή αποτελούσε περισσότερο έναν δευτερεύοντα χαρακτήρα στο σκάνδαλο», αναφέρει το SPIEGEL ONLINE. «Πως ενδεχομένως γνώριζε ή τουλάχιστον υποπτευόταν την έκταση της διαφθοράς, δίχως όμως να ανήκει στις δυνάμεις που κρύβονταν πίσω από αυτήν».

Ωστόσο, διάφορα έγγραφα που έχουν περιέλθει στην κατοχή του γερμανικού μέσου, μεταξύ αυτών «και πολλά μηνύματα από το κινητό της Καϊλή που κατασχέθηκε, σκιαγραφούν μία διαφορετική εικόνα: Πως η Καϊλή διαδραμάτιζε έναν σημαντικό ρόλο στην υποτιθέμενη εγκληματική οργάνωση του Παντσέρι».

Από τα μηνύματά της με ανώτατους αξιωματούχους του Κατάρ διαπιστώνεται «πόσο αφοσιωμένη και πόσο κοντά βρισκόταν η Καϊλή στη χώρα του Κόλπου». Επικαλούμενο έγγραφα που είχαν περιέλθει στην κατοχή της βελγικής εφημερίδας Le Soir το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι μέχρι τώρα οι Βέλγοι ερευνητές κατηγορούσαν την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι «για ξέπλυμα χρήματος, διαφθορά και συμμετοχή σε μία εγκληματική ομάδα.

Τώρα μαθεύεται μία ύποπτη επένδυση σε ακίνητο, καθώς και ύποπτα μηνύματα μέσω WhatsApp. Επιπλέον υπάρχουν υποψίες εναντίον της Καϊλή για απάτη στη διαχείρηση κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν τελικά αποδειχθούν οι κατηγορίες, θα μπορούσε να της επιβληθεί μακρά ποινή φυλάκισης».

Διαβάστε τη συνέχεια στην DW