Ευρώπη

Τουρισμός: Ο κορωνοϊός «κόστισε» 60 εκατομμύρια τουρίστες στην Ιταλία

  • newsroom


Πληθαίνουν τα αιτήματα των φορέων του κλάδου του τουρισμού και της εστίασης προς την κυβέρνηση Ντράγκι για έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Σε απόγνωση βρίσκονται οι τουριστικοί πράκτορες της Ιταλίας, καθώς παρά τις αυξημένες προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει από πριν το καλοκαίρι η φετινή χρονιά εξελίχθηκε πολύ χειρότερα.

Το 2021 εξαιτίας των περιορισμών και απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού, επισκέφθηκαν την Ιταλία 60 εκατομμύρια λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της εμπορικής ένωσης Confcommercio. Παράλληλα, οι Ιταλοί που πήγαν στο εξωτερικό για τουρισμό, μειώθηκαν κατά 13 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά επίσης τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αρχικά είχαν προγραμματίσει να πάνε διακοπές 25 εκατομμύρια Ιταλοί. Έως τώρα, όμως, οι ακυρώσεις ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια, ενώ 5,3 εκατομμύρια πολιτών μείωσαν την συνολική διάρκεια του ταξιδιού τους.

Έως τώρα, μόνον το 5% όσων αποφάσισαν να «αποδράσουν» από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους, επέλεξε να πάει στο εξωτερικό, ενώ το 60% παρέμεινε εντός της περιφέρειάς του.

Οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν από την κυβέρνηση Ντράγκι έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ενώ το ίδιο αίτημα προβάλλουν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες. Λόγω των τελευταίων περιοριστικών μέτρων, απαγορεύονται οι γιορτές σε κλειστούς χώρους. Κατά συνέπεια, θα είναι ελάχιστοι οι Ιταλοί οι οποίοι θα αποφασίσουν να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς εκτός σπιτιού.

Διαβάστε ακόμα:

Bίκυ Σάφρα: Η Ελληνίδα χρυσή κληρονόμος και το δικαστικό θρίλερ για μια περιουσία 16 δισ. δολαρίων

Νέα μέτρα: «Τσουχτερά» πρόστιμα για τους παραβάτες – Σε ποιες περιπτώσεις φτάνουν τις 200.000 ευρώ

Αυξημένος 10,1% ο όγκος πωλήσεων λιανικού εμπορίου τον Οκτώβριο