Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), το πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων αν υπάρξει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ανέφερε σήμερα η rate-setter (στέλεχος που ψηφίζει για το ύψος των επιτοκίων), Silvana Tenreyro.

«Κατά την κρίση μου, μια κατάσταση όπου οι συνέπειες της αρνητικής ζήτησης θα επικρατούν έναντι άλλων συνεπειών είναι πιο πιθανή, γεγονός που θα καθιστά απαραίτητη τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής», ανέφερε σε ομιλία της στη Γλασκόβη.

«Όμως είναι εύκολο να εξετάσουμε άλλα πιθανά σενάρια που απαιτούν την αντίθετη αντίδραση».

Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει αναφέρει ότι η απάντησή της σε ένα άτακτο Brexit δεν θα είναι αυτόματη, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της, Mark Carney, ανέφερε ότι πιθανότατα θα προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στην οικονομία αν υποστεί πλήγμα σε περίπτωση αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.