Μια μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ευρωζώνη σκοπεύει να παρουσιάσει μετά το καλοκαίρι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Ιταλία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι νέοι κανόνες θα προβλέπουν πιθανώς συγκεκριμένους στόχους ανά χώρα για το χρέος της.

Μιλώντας σε εκδήλωση στην Ιταλία, ο Πάολο Τζεντιλόνι τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να καταστήσει τα μεταρρυθμισμένα όρια δανεισμού «λιγότερο ασαφή και άκαμπτα».

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης συμφώνησαν τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξουν σταδιακά τις δημοσιονομικές τους πολιτικές από υποστηρικτικές φέτος, σε ουδέτερες το 2023.

Επίσης, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα κράτη – μέλη θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν κονδύλια που προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που θεσπίστηκε για να υποστηρίξει την οικονομική ανάπτυξη μετά την πανδημία του κορωνοϊού, για να ενισχύσουν τη χωρητικότητά τους σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ προσπαθούν να μειώσουν την εξάρτησή τους από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Η κατασκευή νέων υποδομών για την εισαγωγή επιπλέον LNG αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη

Χάνουν επιδόματα και προστασία κατοικίας λόγω του ΕΝΦΙΑ!

Bloomberg: Πώς η KGB «διαμόρφωσε» το μυαλό του Πούτιν

Παρατείνεται η αβεβαιότητα στην αγορά ηλεκτρισμού – Οι δύο κρίσιμες ημερομηνίες και οι ασφυκτικές πιέσεις