Περίπου 315.000 ευρώ έλαβε ο Μπόρις Τζόνσον για μια ομιλία που εκφώνησε σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το μητρώο της Βουλής των Κοινοτήτων, στο οποίο οι βουλευτές καταχωρούν τα εισοδήματά τους.

Ειδικότερα, στην καταχώρηση αναφέρεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε 276.130 στερλίνες (314.830 ευρώ) για μια ομιλία διάρκειας 30 λεπτών και τη συμμετοχή του σε 45λεπτη συζήτηση ενώπιον ασφαλιστικών πρακτόρων και συμβούλων στο Κολοράντο Σπρινγκς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι εργάστηκε συνολικά 8,5 ώρες, κάτι που μεταφράζεται σε ωριαία αμοιβή 37.000 ευρώ. Επίσης ,είχε εξασφαλίσει δωρεάν μεταφορά και διαμονή για τον ίδιο και δύο συνοδούς.

Το ταξίδι στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε περίπου έναν μήνα μετά την αποχώρησή του από τη Ντάουνινγκ Στριτ και λίγες ημέρες προτού επιχειρήσει μια θεαματική επιστροφή για να διαδεχθεί την Λιζ Τρας. Τελικά ο Μπόρις Τζόνσον έκανε πίσω και ο Ρίσι Σούνακ ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διατηρεί τη βουλευτική έδρα και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί τα εισοδήματά του στο συγκεκριμένο μητρώο, δήλωσε επίσης ότι έλαβε 13.180 ευρώ από τον Ρούπερτ Μέρντοχ για τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής για μια συνάντηση στη Μοντάνα των ΗΠΑ, όπου ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης έχει ράντσο.

Διαβάστε ακόμη

Τι θα κάνει την ΕΚΤ να πατήσει φρένο στην αύξηση των επιτοκίων

Changpeng Zhao: «Δεν μας νοιάζει τι λέει ο Ρουμπινί, δεν ξέρει από κρυπτονομίσματα»

UBS: Αυτές είναι επενδυτικές προτάσεις του ελβετικού οίκου για το 2023 (πίνακας)