search icon

Ευρώπη

Βρετανία: Αυτοκίνητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων θα πρέπει να κατασκευάζονται μέχρι το 2035

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ζητήσει διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, καθώς κινδύνευαν με διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα επενδυτικά σχέδιά τους

Μηδενικές εκπομπές ρύπων θα πρέπει να έχουν μέχρι το 2035 όλα τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες στη Βρετανία, όπως προβλέπει το υπάρχον χρονοδιάγραμμα -παρόλο που την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανέβαλε για μια πενταετία ορισμένα από τα πιο εμβληματικά μέτρα της για την κλιματική πολιτική.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διευκρινίσεις, καθώς κινδύνευαν να διαταραχθούν η εφοδιαστική αλυσίδα και τα επενδυτικά σχέδιά τους. Σύμφωνα με το Reuters, η αποσαφήνιση των κανόνων έγινε δεκτή με ικανοποίηση.

«Η οδηγία μας παρέχει ασφάλεια στους κατασκευαστές, ωφελεί τους οδηγούς παρέχοντάς τους περισσότερες επιλογές και βοηθά την ανάπτυξη της οικονομίας μας», διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταφορών, Μαρκ Χάρπερ.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι η πώληση των καινούριων βενζινοκίνητων ή ντιζελοκίνητων οχημάτων θα απαγορευτεί το 2035 και όχι το 2030, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Με βάση τη σημερινή οδηγία για τα αποκαλούμενα οχήματα μηδενικών ρύπων (ZEV), ο κλάδος θέτει ως στόχο το 22% των αυτοκινήτων που θα πουληθούν τον επόμενο χρόνο να είναι ηλεκτρικά. Το ποσοστό αυτό θα αυξάνεται σταδιακά μέχρι να φτάσει το 80% το 2030, και το 100% το 2035.

Οι εταιρείες διαμαρτύρονταν για το «αμφιλεγόμενο μήνυμα» που έστελνε η βρετανική κυβέρνηση, αφενός ζητώντας από τους κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και αφετέρου δίνοντας περισσότερο χρόνο στους καταναλωτές για να μεταπηδήσουν από τα βενζινοκίνητα ή ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα στα ηλεκτρικά.

Διαβάστε ακόμη

Ξεπέρασε το 4,4% η απόδοση στα ελληνικά 10ετή ομόλογα – Ράλι στο κόστος δανεισμού παγκοσμίως

Πετρέλαιο: Ζήτημα χρόνου η εκτόξευση στα $100 – Γιατί οι τιμές βρίσκονται σε υψηλό 13 μηνών

Αυτοκινητοβιομηχανίες: Έρχονται μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 25.000 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

Exit mobile version