Κατά 33% αυξήθηκαν από τον Μάιο τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με έκθεση της ρυθμιστικής αρχής υδροδότησης, καθώς η αύξηση του κόστους διαβίωσης επηρεάζει τους οικιακούς προϋπολογισμούς.

Όπως ανέφερε η Ofwat, η αρχή που επιβλέπει τις εταιρείες υδροδότησης και αποχέτευσης στην Αγγλία και την Ουαλία, σύμφωνα με έρευνα της Savanta σε 2.328 καταναλωτές που διενεργήθηκε μεταξύ 4-13 Οκτωβρίου, το ποσοστό εκείνων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς έφτασε το 20%, από 15% που ήταν τον Μάιο.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, οι λογαριασμοί της ενέργειας παραμένουν το βασικό πρόβλημα των καταναλωτών. Το 37% των ερωτηθέντων είπε ότι δυσκολεύονται να πληρώσουν τον λογαριασμό του αερίου (από 29% τον Μάιο) και το 35% τον λογαριασμό του ηλεκτρικού (από 27% προηγουμένως).

Από εκείνους που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ένας στους τρεις (33%) είπε ότι ζήτησε να δανειστεί χρήματα από φίλους και συγγενείς. Το 17% χρησιμοποίησε πιστωτικές κάρτες για να τους πληρώσει και το 13% πήρε ένα βραχυπρόθεσμο δάνειο.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε το 11,1% τον Οκτώβριο, στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 41 χρόνια, κυρίως λόγω της αύξησης των τιμών στην ενέργεια. Τα 2/3 εκείνων που μετείχαν στην έρευνα της Ofwat είπαν ότι πιστεύουν πως η οικονομική κατάστασή τους θα επιδεινωθεί τον επόμενο χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Ναυλαγορές: Με τα μάτια στραμμένα στο real estate της Κίνας και στις κυρώσεις της ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο

Amazon Web Services: Πώς η νέα κρίση αλλάζει το τοπίο στις τεχνολογίες cloud

H&M: Κλείνουν οριστικά τα καταστήματα στη Ρωσία