Ευρώπη

Βρετανία: Νέο άλμα της ανεργίας σε υψηλό 5ετίας

  • newsroom


Η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δηλώσει πως εκτιμά ότι η ανεργία θα αυξηθεί στο σχεδόν 8% στα μέσα του 2021, μόλις λήξει το πρόγραμμα στήριξης

Στο 5,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η στατιστική αρχή της χώρας.  Το ποσοστό αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο απ το α΄ τρίμηνο του 2016.

Το αποτέλεσμα σηματοδοτεί αύξηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και άνοδο 1,3 ποσοστιαίων μονάδων σε ετήσια βάση. Το ποσοστό απασχόλησης εκτιμήθηκε στο 75%, μειωμένο κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Παράλληλα, υπήρχαν 599.000 κενές θέσεις εργασίας την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου, 64.000 περισσότερες από ό, τι το προηγούμενο τρίμηνο.

Η απασχόληση έχει υποστηριχθεί από τα κυβερνητικά προγράμματα στήριξης, τα οποία είναι τα πιο δαπανηρά στο πλαίσιο των κινήσεων για τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας, και θα κοστίσουν συνολικά 98 δισ. δολάρια μέχρι τις 30 Απριλίου που είναι προγραμματισμένο να λήξουν.

Διαβάστε ακόμη

Πύργοι στο Ελληνικό: Οι συνήθεις… ύποπτοι ενδιαφερόμενοι, οι νεοεισερχόμενοι και το χρονοδιάγραμμα

Οι χαρμόσυνες καμπάνες για τους τραπεζίτες, κερδισμένοι και χαμένοι (στα δικαστήρια) εφοπλιστές και η σκληρή μάχη για την Ιντερ 

Έλον Μασκ: Ο άνθρωπος που έβαλε στην «πρίζα» όλο τον πλανήτη πλουτίζει από το bitcoin

Απόρρητο Απόρρητο