Την παραίτησή της από την πρωθυπουργία ανακοίνωσε η Λιζ Τρας, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, που είναι αρμόδια για τα εσωκομματικά, Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Τρας ανακοίνωσε στους πολίτες την αποχώρησή της από το αξίωμα.  «Αναγνωρίζω, δεδομένης της κατάστασης ότι δεν μπορώ να εκπληρώσω την εντολή για την οποία εξελέγην από το Συντηρητικό Κόμμα» δήλωσε. Όπως ανέφερε, ανέλαβε τα καθήκοντά της «σε περίοδο μεγάλης οικονομικής και διεθνούς αστάθειας».  Η Βρετανία, ανέφερε, έμεινε πίσω από τη χαμηλή οικονομική ανάπτυξη. Η εντολή που της δόθηκε, όταν εξελέγη από το κόμμα της, ήταν να το αλλάξει.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ για να τον ενημερώσει ότι παραιτείται από ηγέτης του Συντηρητικού κόμματος.

Η θητεία της κράτησε μόλις 44 ημέρες και η ίδια έγινε η πρωθυπουργός με την πλέον βραχύβια θητεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η θητεία της ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης, ενώ η απομάκρυνσή της είχε θεωρηθεί μονόδρομος μετά την αναταραχή στις αγορές, την απομάκρυνση δύο βασικών υπουργών και την απώλεια της εμπιστοσύνης σχεδόν όλων των βουλευτών της.

Η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Η ίδια, ανέφερε, θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να αναδειχθεί διάδοχός της.

 

Διαβάστε ακόμα

Ρίχνουν τα τιμολόγια ηλεκτρισμού οι πάροχοι ενέργειας για τον Νοέμβριο

Ακίνητα: Προς παράταση οδεύουν δύο ευνοϊκά μέτρα για τους ιδιοκτήτες

Η… Κακιά Σκάλα στα κανάλια, το σφυρί της Καικίλιας, ο εφοπλιστής και ο… ψιλικατζής σε νέες ιστορίες