Σε δημοπρασία στο Λονδίνο βγαίνουν την επόμενη εβδομάδα δύο πίνακες ζωγραφικής της βασίλισσας Βικτώριας του Ηνωμένου Βασιλείου με θέμα άνθη.

Όπως εκτιμάται από τον οίκο δημοπρασιών Hansons Auctioneers’s, οι πίνακες ζωγραφικής θα πωληθούν στην τιμών των 8.000 – 10.000 λιρών Αγγλίας έκαστος.

Η βασίλισσα Βικτώρια, η οποία επέβλεψε την επέκταση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και έκανε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στη μοναρχία, βασίλεψε από το 1837 μέχρι τον θάνατό της, το 1901.

Σύμφωνα με την Evening Standard, οι πίνακες ζωγραφικής συνοδεύονται από μια επιστολή προέλευσης, στην οποία ο Αλέξανδρος Μάουντμπατεν, μαρκήσιος του Κάρισμπρουκ και τελευταίος επιζών εγγονός της βασίλισσας Βικτώριας, φέρεται να τους αναγνώρισε ως έργο της.

Μετά τον θάνατο της πριγκίπισσας Βεατρίκης, της μικρότερης κόρης τής βασίλισσας Βικτώριας, πωλήθηκαν αντικείμενα από το εξοχικό κτήμα τής οικογένειας στη Νήσο Γουάιτ το 1945. «Βασιλικά έργα και αντικείμενα αγοράστηκαν πριν από δεκαετίες από τον παππού τού πωλητή», δήλωσε ο Κρις Κέρκαμ, αναπληρωτής διευθυντής του Hansons στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τη Royal Collection Trust, την ιδιωτική συλλογή έργων Τέχνης της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου, η οικιακή ζωή ήταν κοινό θέμα στις ακουαρέλες και τα σχέδια της βασίλισσας.

Η δημοπρασία του Hansons Auctioneers’s θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

Καταπατημένα: Τίτλοι κυριότητος από 100 ευρώ τον μήνα και 20% της αντικειμενικής

H τελετουργία και τα μυστικά πίσω από τα πιο εμβληματικά υποδήματα του κόσμου

ΤτΕ: Στα €17,4 δισ. το τουριστικό συνάλλαγμα στο 11μηνο 2022