Στη δήλωση ότι στηρίζει κατά 100% τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μετά την παραίτηση δύο υπουργών της κυβέρνησής του νωρίτερα σήμερα, προχώρησε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, Ρίσι Σουνάκ και Σάτζιντ Τζάβιντ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, τη στιγμή που ο ίδιος ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθούσε να ζητήσει συγγνώμη για το νέο σκάνδαλο ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς, στο οποίο ενεπλάκη μέλος της κυβέρνησής του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπόρις Τζόνσον παραδέχτηκε το λάθος του, αλλά είπε ότι δεν είχε αντιληφθεί πως ο Κρις Πίντσερ, ο πρώην αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, ήταν ακατάλληλος για τη θέση αυτή.

«Εκ των υστέρων, ήταν λάθος. Ζητώ συγγνώμη από όποιον επηρεάστηκε από αυτό», είπε ο Τζόνσον μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η αρχική, αόριστη απάντηση της Ντάουνινγκ Στριτ σε αυτήν τη νέα κρίση επικρίθηκε δριμύτατα. Σε πρώτη φάση, το πρωθυπουργικό γραφείο ισχυρίστηκε ότι ο Μπόρις Τζόνσον δεν γνώριζε τις παλαιότερες καταγγελίες σε βάρος του Πίντσερ, όταν τον διόρισε αναπληρωτή υπεύθυνο για την κομματική πειθαρχία, τον Φεβρουάριο.

Όμως, όταν αποκαλύφθηκε ότι ήταν ενήμερος από το 2019, δήλωσε ότι ο διορισμός του Πίντσερ ήταν λάθος και ζήτησε συγγνώμη.

Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι είναι σαφές πως η κυβέρνηση του Τζόνσον καταρρέει. «Έπειτα από όλη αυτήν την προχειρότητα, τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση τώρα καταρρέει», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε ακόμη

Αγορές: Δεν θα βελτιωθεί η κατάσταση, δύσκολο το δεύτερο εξάμηνο του έτους εκτιμούν οι αναλυτές

ΗΠΑ: Μέτωπο βουλευτών στο Κογκρέσο κατά της πώλησης F-16 στην Τουρκία

Volvo: Κατασκευάζει τρίτο εργοστάσιο στην Ευρώπη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα