Οι δαπάνες των βρετανικών νοικοκυριών σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 88% από την αρχή της πανδημίας έως την 1η Απριλίου, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από την εβδομάδα των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Υπηρεσία Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Τα στοιχεία δεν προσαρμόζονται εποχιακά, ενώ η ONS δήλωσε πως αυτή η αύξηση οφείλεται στις προβλεπόμενες εξοφλήσεις λογαριασμών και αγοράς τροφίμων.

Ωστόσο,  αυτή είναι θετικό σημάδι όσον αφορά την ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, καθώς η άρση των περιοριστικών μέρτων κατά του κορωνοίού σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη διάθεση των εμβολίων έχει συμβάλλει σημαντικά στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών Barclaycard ανακοίνωσε ότι οι δαπάνες στα γήπεδα γκολφ αυξήθηκαν κατά πέντε φορές την περασμένη εβδομάδα, καθώς άνοιξαν ξανά για  το κοινό, ενώ ανέφερε επίσης περισσότερες ανέπαφες πληρωμές που πιθανόν να συνδέονται με καταναλωτές που αγόρασαν προμήθειες για να κάνουν πικνίκ.

Η κατασκευαστική δραστηριότητα τον περασμένο μήνα σημείωσε το μεγαλύτερο άλμα από το 2014, καθώς παμπ και των εστιατορία έχουν ξεκινήσει ήδη ανακαινίσεις των χώρων τους ενόψει της επικείμενης επαναλειτουργίας τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις προβλέψεις ανάπτυξης για τη Βρετανία φέτος στο 5,3%, αλλά δεν βλέπει την οικονομία της Βρετανίας να φτάσει στα προπανδημικά επίπεδα πριν από το 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες ανέφεραν ότι το 19% του προσωπικού των επιχειρήσεων βρισκόταν σε αναστολή σύμβασης έως τα μέσα Μαρτίου, που ισοδυναμεί με 6 εκατ. εργαζόμενους και αισθητά υψηλότερα από το 11% στις αρχές Δεκεμβρίου, προτού επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη:

Γιάννης Αγγελικούσης: Έφυγε από τη ζωή ο tycoon της παγκόσμιας ναυτιλίας

Ακτοπλοΐα: Χωρίς covid test θα ταξιδέψουμε αυτό το καλοκαίρι

Γνωρίστε τον 23χρονο δισεκατομμυριούχο που έγινε ο νεότερος ιδιοκτήτης ομάδας στην Αγγλία