Ναυτιλία

Big deal στην ακτοπλοΐα: Η Seajets αγόρασε τέσσερα πλοία των αδελφών Στεφάνου

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney, η εταιρεία θα παραλάβει τρία ταχύπλοα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και ένα συμβατικό πλοίο το φθινόπωρο

Σημαντικό deal στην ακτοπλοΐα. Ο Μάριος Ηλιόπουλος της Seajets αγόρασε τέσσερα πλοία από την εταιρεία Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου, πετυχαίνοντας τη συμφωνία της χρονιάς και ενισχύοντας τη θέση του στο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, αγόρασε τρία ταχύπλοα: Superrunner που εκτελούσε το δρομολόγια Ηράκλειο-Σαντορίνη-Μύκονο και τα Super Speed και Super Cat που έκαναν δρομολόγια από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες.

Επίσης, αγόρασε το συμβατικό SuperFerry II. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney, τα τρία ταχύπλοα θα τα παραλάβει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και το συμβατικό το φθινόπωρο.

Τα αδέλφια Στεφάνου δεν θα λειτουργήσουν τα ταχύπλοα, παρά μόνο το συμβατικό αυτό το καλοκαίρι. «Ούτως ή άλλως ήθελαν να μειώσουν την παρoυσία τους στην ακτοπλοΐα. Το πέτυχαν με μία συμφέρουσα συμφωνία. Ουσιαστικά και τυπικά αποχωρούν από τον Πειραιά και μένουν στη Ραφήνα. Εκεί θα έχουν δύο μόνο πλοία. Το SuperFerry στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρο-Τήνο-Μύκονο και το Super Express στη γραμμή Ραφήνα-Τήνο-Μύκονο-Νάξο-Ίο-Σαντορίνη», επεσήμαναν στο Newmoney κύκλοι της αγοράς και προσέθεσαν: «Από την πλευρά του ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν θα έχει πλέον ανταγωνιστές τους Στεφάνου στα δρομολόγια αυτά, δηλαδή από Πειραιά για Κυκλάδες και από Ηράκλειο για Κυκλάδες. Πρόκειται για συμφωνία win-win».

Διαβάστε ακόμη

ΔΕΗ: Η Standard & Poor’s δίνει outlook θετικό από σταθερό

Αγγελική Φράγκου: «Η Navios Partners είναι από τις top 10 εισηγμένες στο χρηματιστήριο ναυτιλιακές εταιρείες»

Αναστολές συμβάσεων Μαΐου: Στις 6/5 ανοίγει το «ΕΡΓΑΝΗ» – Ποιες επιχειρήσεις αφορά