Το Propeller Club, Πειραιά ενώνει τις δυνάμεις του με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA), συνδιοργανώνοντας τριήμερο ανοιχτό εργαστήριο ώστε να γνωρίσουν οι νέοι τα επαγγέλματα της θάλασσας µε τίτλο «BLUE HORIZONS “H Ναυτιλία για τη νέα γενιά».

Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 έως και την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Ο νέος θεσμός «Γαλάζιοι Ορίζοντες» έχει στόχο την καθοδήγηση των νέων από την ηλικία των 15 ετών για εργασία στις θαλάσσιες μεταφορές, που προσφέρουν υψηλές αποδοχές, δια βίου εκπαίδευση και επαγγελματική ανέλιξη στην πιο σταθερή και βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, όπου ο Ελληνισμός πρωτοστατεί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το τριήμερο εργαστήριο γνωριμίας, ενημέρωσης και διασύνδεσης µε την ναυτιλιακή κοινότητα, περιλαμβάνει παρουσιάσεις, mentoring, επίλυση αποριών και δικτύωση µε τους ανθρώπους της ναυτιλίας που ενδιαφέρονται να µεταλαµπαδεύσουν τη γνώση και τις εμπειρίες τους µέσω βιωµατικών ιστοριών (story telling).

Η αξιοποίηση των επαγγελματικών ευκαιριών που διάπλατα προσφέρει η ναυτιλία, δεδομένου ότι µόνο οι ανάγκες του Ελληνόκτητου στόλου σε ανθρώπινο δυναμικό υπερβαίνουν τις 3.500 θέσεις σε πληρώματα και προσωπικό γραφείων ετησίως για τα επόµενα 30 χρόνια, καθώς και η πίστη στις δυνατότητες της νέας γενιάς, είναι αυτά που ένωσαν τις δυνάμεις των ιστορικών οργανισμών PROPELLER-ΝΟΕ-HELMEPA, για πρώτη φορά.

Το εργαστήριο θα φιλοξενήσει διακεκριμένους ομιλητές του ναυτιλιακού χώρου και εκπρόσωπους εταιρειών, που υποστηρίζουν έμπρακτα το νέο θεσμό, θέλοντας να ενημερώσουν για τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν στους νέους.

Περισσότερες πληροφορίες για το τριήμερο εργαστήριο (θεματικές και ομιλητές) και εγγραφή για ελεύθερη είσοδο – µε σειρά προτεραιότητος – θα βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.bluehorizons.gr. Η συµµετοχή για τους μαθητές 15-18, το συνοδό γονέα και τους νέους 18-25 είναι δωρεάν. Η Γραµµατεία της διοργάνωσης είναι στη διάθεσή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@bluehorizons.gr Όσοι εκ των Μελών του Propeller ενδιαφέρονται να προβάλουν την εταιρεία τους κατά την διάρκεια της τριήμερης διοργάνωσης, μπορούν να αποταθούν στη γραµµατεία του Club για να λάβουν ενηµερωτική επιστολή σχετικά µε τη δυνατότητα χορηγίας, καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη.

Διαβάστε ακόμη

«Ελευθέρας» στους servicers να κάνουν πλειστηριασμούς – Πώς μπορούν οι δανειολήπτες να σώσουν το σπίτι τους 

Γιατί τρέχει το ΧΑ, ο… Χορταρέας και η ΜΙG, οι φήμες για την Brown, ο στρατηγός της CIA και το KKR 

«Πόλεμος» για τα +200 δισ. δολάρια της βιομηχανίας των videogames