Το βραβείο «Green Award» στην κατηγορία «Βιώσιμη Ναυτιλία» απονεμήθηκε στην η Capital Product Partners (Nasdaq: CPLP), συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλαίσιο του «THE THESSALONIKI METROPOLITAN SUMMIT» του Economist που πραγματοποιήθηκε σήμερα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στην Θεσσαλονίκη.

Το βραβείο παράλαβε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γεράσιμος Καλογηράτος. Η Capital Product Partners L.P. (CPLP), είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του Nasdaq από το 2007.

Ελέγχει στόλο 18 πλοίων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, ο οποίος περιλαμβάνει:

  • Τρία πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) συνολικής μεταφορικής ικανότητας 525.000 κυβικών μέτρων,
  • 14 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 95.000 TEU και
  • Ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου Capesize.

Οι πελάτες της CPLP είναι οι μεγαλύτερες ενεργειακές και ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου όπως την BP, Cheniere, MSC, Hapag Llody κ.α.

Ο μεγαλύτερος μέτοχος και ιδρυτής της Capital Product Partners L.P., η Capital Maritime & Trading Corp., διαθέτει συμφέροντα σε ένα στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.

Διαβάστε περισσότερα

Στους Αυστραλούς της Macquarie το 49% του ΔΕΔΔΗΕ με τίμημα-ρεκόρ – Στα 2,1 δισ. η αποτίμηση

Folli Follie: Σύγκρουση διοίκησης Σάμιου και εκπροσώπων Κουτσολιούτσου – Επεισοδιακή Γενική Συνέλευση

Ίλιγγος: Δείτε τα ποσά που δίνουν οι Έλληνες εφοπλιστές για αγορές πλοίων