Ναυτιλία

Danaos: Απέκτησε 6 container ships έναντι 260 εκατ. δολαρίων

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Τα πλοία, τα οποία έχουν μέση ηλικία 6,8 ετών, διαθέτουν ενεργά συμβόλαια ναύλωσης - Με την καταβολή μετρητών η απόκτηση τους - Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Δρ. Γιάννης Κούστας

Την επίτευξη συμφωνίας για την απόκτηση 6 container ships έναντι 260 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Danaos Corporation.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση έξι πλοίων κοντέινερ χωρητικότητας 5.466 TEU που κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο Hanjin Subic Bay έναντι συνολικού τιμήματος 260 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα πλοία, τα οποία έχουν μέση ηλικία 6,8 ετών, διαθέτουν ενεργά συμβόλαια ναύλωσης με κορυφαίες εταιρείες τακτικών γραμμών και μέση διάρκεια ναύλωσης τα 2 χρόνια.

Η συμφωνία θα αυξήσει τα έσοδα της Εταιρείας κατά περίπου 71 εκατομμύρια δολάρια και το EBITDA κατά περίπου 39 εκατομμύρια δολάρια. Η απόκτηση των πλοίων θα πραγματοποιηθεί με μετρητά, αν και η Εταιρεία αξιολογεί εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης μέρους του τιμήματος.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Δρ. Γιάννης Κούστας σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια άμεση εξαγορά ενός σύγχρονου στόλου σε ένα κλάσμα του κόστους κατασκευής νεότευκτου και σημαντικά χαμηλότερη από την αγοραία αξία της ναύλωσης. Η τιμή αγοράς και τα συμβατικά έσοδα που σχετίζονται με τα πλοία μειώνουν σημαντικά τον υπολειπόμενο κίνδυνο αυτής της συναλλαγής. Επίσης, το στοχευμένο τμήμα των σκαφών έχει πολύ ευνοϊκή δυναμική εφοδιασμού, και οι κλιμακωτές ναυλωτές των πλοίων με διάρκεια μεταξύ ενός και τριών ετών παρέχουν ανοδική εκ νέου ναύλωση. Η Danaos έχει τη μοναδική θέση να αξιοποιήσει τη δύναμη του ισολογισμού μας για να επιδιώξει αυτού του είδους την ευκαιρία ανάπτυξης και είμαστε σταθερά δεσμευμένοι να συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας».

Διαβάστε ακόμη:

Υπάλληλοι την «έφεραν» σε μεγάλη αλυσίδα φαστ φουντ: «Παραιτούμαστε όλοι… Συγγνώμη για την αναστάτωση!»

Κλιματική αλλαγή: Οι ιστορικές προτάσεις της Κομισιόν που αλλάζουν τα πάντα σε οικονομία και περιβάλλον

Αλ. Γκερέκος: Άλλαξε χέρια ένα από τα «φιλέτα» της πλατείας Λιστόν στην Κέρκυρα