Άλλαξε χέρια κατά τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που έγινε νωρίτερα σήμερα το ένα από τα δύο διαμερίσματα του Αλέξανδρου Γκερέκου πάνω στην πλατεία Λιστόν.

Τα δύο διαμερίσματα βρίσκονται σε κτίριο επί της διάσημης πλατείας της Κέρκυρας και είναι ένα από τα ακίνητα που πρωταγωνιστούν κάθε Πάσχα κατά το έθιμο των μπότηδων με το σπάσιμο των κανατιών το Μεγάλο Σάββατο.

Το συγκεκριμένο ακίνητο, όμως, την τελευταία διετία δίνει το «παρών» και στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, λόγω της περιπέτειας του Αλέξανδρου Γκερέκου, αδελφού της πρώην υπουργού Τουρισμού και νυν προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου.

Η περιπέτεια αυτή συνδέεται και με την προ ετών εμπλοκή του στην υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας «Φάρμα Κέρκυρα», μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένας περιφερειακός πόλος στην αγορά γάλακτος. Το εγχείρημα, όμως, απέτυχε και ο Αλ. Γκερέκος βρέθηκε φορτωμένος με χρέη.

Κάπως έτσι τα δύο διαμερίσματα-φιλέτα σε ένα από τα πιο κεντρικά ακίνητα της Κέρκυρας κατασχέθηκαν, το Νοέμβριο του 2018, και ακολούθησε η διαδικασία των πλειστηριασμών.

Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα διαμέρισμα στον τέταρτο όροφο 160 τ.μ. και ένα δεύτερο στον πέμπτο όροφο, 80 τ.μ., τα οποία αποτελούν αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες μιας παλαιάς πολυώροφης οικοδομής επί των οδών Ελευθερίας και Καποδιστρίου.

Το πρώτο είναι οροφοδιαμέρισμα 142 τ.μ. με 60 τ.μ. ταράτσα, αποτελείται από πέντε κύρια δωμάτια, κουζίνα, δύο λουτροαποχωρητήρια, χωλ, και μια μικρή αποθήκη καθώς και δύο εξώστες, ενώ έχει θέα προς τις στέγες του ιστορικού κέντρου της πόλης, το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνα, το Νέο Φρούριο, το Παλιό φρούριο με το γήπεδο του κρίκετ, το Μποσκέτο με το παρεκκλήσι της Μανδρακίνας, την Πλατεία της Σπιανάδας και μέχρι τον Ανεμόμυλο…

Το δεύτερο διαμέρισμα χαρακτηρίζεται ως «αυτοτελής και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία κατοικήσιμη υποστέγη (σοφίτα) εμβαδού 80 τ.μ., που βρίσκεται ύπερθεν του τέταρτου ορόφου».

Οι ιδιοκτησίες αυτές «κουβαλάνε» τρεις προσημειώσεις υποθήκης που τράπηκαν σε υποθήκες υπέρ της FBB Bank για ποσά 650.000 ευρώ, 150.000 ευρώ και 36.000 ευρώ, την περίοδο 2005-2017, καθώς και προσημειώσεις για 400.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Αττικής και 70.259 ευρώ υπέρ της Probank.

Η PQH, ειδική εκκαθαρίστρια της FBB, από το 2019 επιχειρεί να βγάλει σε πλειστηριασμό τα δύο διαμερίσματα. Αρχικά, όμως, με τιμές πρώτης προσφοράς 528.000 ευρώ για το οροφοδιαμέρισμα του τετάρτου ορόφου και 106.000 ευρώ για την αυτόνομη σοφίτα του πέμπτου ορόφου.

Μετά από ανακοπή που άσκησε ο Αλ. Γκερέκος προ διετίας κατά της PQH, το Μονομελές Πρωτοδικείο Κέρκυρας έκρινε ότι η εμπορική αξία των επίδικων ακινήτων είναι υψηλότερη από την εκτιμηθείσα. Έτσι ανέβασε τις τιμές σε 688.000 ευρώ και 137.600 ευρώ αντίστοιχα.

Τα δύο διαμερίσματα είχε προγραμματιστεί να βγουν σε πλειστηριασμό στις 11 Μαρτίου του 2020, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σήμερα βγήκαν στο σφυρί το μεγάλο διαμέρισμα με τιμή εκκίνησης στις 688.000 ευρώ, αλλά δεν εμφανίστηκε κάποιος πλειοδότης.

Για το δεύτερο διαμέρισμα όμως που βγήκε με τιμή εκκίνησης 137.600 ευρώ υπήρξαν αρκετά «χτυπήματα», με αποτέλεσμα να κατακυρωθεί στο ποσό των 201.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Υπάλληλοι την «έφεραν» σε μεγάλη αλυσίδα φαστ φουντ: «Παραιτούμαστε όλοι… Συγγνώμη για την αναστάτωση!»

Γονικές παροχές: Πότε «τσιμπά» η εφορία τα χρήματα που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους

Πιερρακάκης: Οι ψηφιακές υπηρεσίες του gov.gr έγιναν 1.200 σε δύο χρόνια