Ένας από τους μεγαλύτερος νηογνώμονες παγκοσμίως, ο νορβηγικός DNV, γιόρτασε την περασμένη εβδομάδα τα 125 χρόνια δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Με ιστορία 159 ετών ο νορβηγικός νηογνώμονας DNV αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Με όρους gross tonnage, ο DNV είναι ο πρώτος νηογνώμονας παγκοσμίως, από τη συγχώνευση με τον Germanischer Llloyd, το 2014 και μετά.

Ο διευθύνων σύμβουλος τους DNV, Knut Ørbeck-Nilssen με τον συντάκτη του newmoney Μηνά Τσαμόπουλο

Το ναυτιλιακό τοπίο των Ηνωμένων Πολιτειών έχει αλλάξει τα τελευταία 125 χρόνια, σε βαθμό που θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ο μόνος κοινός παρονομαστής με το σήμερα παραμένει… το νερό στο οποίο πλέουν τα πλοία και τα σκάφη. Σε όλη αυτή την πορεία ο νηογνώμονας DNV ήταν παρών, γιορτάζοντας φέτος την 125η επέτειό του, εξυπηρετώντας τις ανάγκες νηολόγησης σε μία χώρα που βασίζεται στις πλωτές της οδούς με 30 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική δραστηριότητα ετησίως.

Ο Corporate Development Office της ΤΕΝ, Χάρης Κοσμάτος, ο Πήτερ Έβανσεν CEO της Scandium International, πρώην CEO του ναυτιλιακού κολοσσού Teekay και ο Chief Investment Officer της Tsakos Energy Navigation (ΤΕΝ), Δημήτρης Μπερτόλης

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Στάμφορντ λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της ναυτιλιακής έκθεσης- συνέδριο CMA Shipping 2023.

Ο Graig Roehne Διευθυντής Περιφέρειας του DNV με τον Knut Ørbeck-Nilssen και τον Αntony M. Dsouza εκτελεστικό αντιπρόεδρο του DNV.

 

Ο Θεόφιλος Ξενακούδης Worldwide Business Operations, Διευθύνων Σύμβουλος του νηολογίου Marshall Islands Registry, με δύο εκπροσώπους του cluster των νηολογίων ενώ στα δεξιά είναι ο Γουίλιαμ Γκάλαχερ πρόεδρος του νηολογίου Marshall Islands.

 

O Kώστας Γκόνης γενικός γραμματέας της Intercargo

Ο διευθύνων σύμβουλος τους DNV, Knut Ørbeck-Nilssen υποδεχόμενος τους καλεσμένους ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γιορτάζουμε τα 125 γενέθλια του DNV στις ΗΠΑ. Ο πρώτος επιθεωρητής του DNV που πάτησε στις ακτές των ΗΠΑ 1898 λεγόταν Χανς Γιόχανσον. Σήμερα είναι αξιοσημείωτο ότι ο DNV έχει στις ΗΠΑ περισσότερους υπαλλήλους από ό,τι ο αμερικανικός νηογνώμονας».

Η DNV εγκατέστησε κατάστημα στις ΗΠΑ το 1898, κυριολεκτικά ως μονοπρόσωπη εταιρεία για να καλύψει ολόκληρη την ανατολική ακτή, την περιοχή που κυριαρχούσε στον τομέα της ναυτιλίας.

Διαβάστε ακόμη

Με τρεις ταχύτητες τα ενοίκια γραφείων το 2023 – Οι τιμές σε κέντρο, Κηφισίας, Μεσογείων και Βουλιαγμένης (γραφήματα)

Επαναφέρει το βασικό του πολιτικό αφήγημα για αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης (vid)

Άρχισε ο πρώτος γύρος μαζικών απολύσεων στην Disney – Έξοδος για 7.000 υπαλλήλους