Μετά από αρκετές εβδομάδες χαμηλότερων τόνων λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέφερε χθες το βασικό του πολιτικό αφήγημα, αυτό της αυτοδυναμίας, ζητώντας ουσιαστικά από τους πολίτες καθαρές λύσεις την επομένη των εκλογών. Σε αυτό συνετέλεσε αποφασιστικά και η απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να εμφανιστεί μεν ανοιχτός σε συνεργασίες, με έναν πρωθυπουργό δε που θα είναι «άγνωστος Χ», με δεδομένη την (προεκλογική) άρνησή του να συμπράξει σε ένα σχήμα είτε υπό τον κ. Μητσοτάκη είτε υπό τον κ. Τσίπρα.

«Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος Χ πρωθυπουργός που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Δηλαδή, άλλον να θέλουν και άλλος να τους προκύψει; Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα βγει αύριο;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Λαμία, στρέφοντας τα βέλη του κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της ανάγκης για μια κυβέρνηση αυτοδύναμη, που θα τρέξει τις εκκρεμότητες που υπάρχουν και θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη κόντρα στις χρόνιες παθογένειες και τα κακώς κείμενα του ελληνικού κράτους. Επέμεινε, δε, όπως έκανε και στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha στη σπουδαιότητα της πρώτης κάλπης των εκλογών, ώστε αυτό το αποτέλεσμα να αποτελέσει εφαλτήριο για τη ΝΔ προς τη δεύτερη Κυριακή, αλλά και να λύσει άπαξ διαπαντός το ερώτημα του ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

«Οι Έλληνες έχουν και μνήμη και γνώση. Θα ακυρώσουν τόσο τη βόμβα της ακυβερνησίας όσο και μιας νέας πολιτικής ανωμαλίας. Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι στην πρώτη κάλπη οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και όταν λέω ποιος εννοώ ποιο κόμμα και ποιος πρωθυπουργός», υπογράμμισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr