Στην υπογραφή συμβολαίων για τη ναυπήγηση τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 7.200 teus το καθένα προχώρησε η εισηγμένη στην αμερικανική αγορά Danaos Shipping Co.Ltd συμφερόντων του δρ Ιωάννη Κούστα.

Τα πλοία θα ναυπηγηθούν στο Daehan Shipbuilding της Κορέας και αναμένεται να παραδοθούν στη Danaos το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Τα πλοία θα είναι έτοιμα για να χρησιμοποιήσουν ως καύσιμο μεθανόλης, θα διαθέτουν scrubbers (open loop) -πλυντρίδες και θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις τελευταίες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) σε σχέση με τα πρότυπα εκπομπών Tier III και τον Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης (EEDI) Phase III.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos, Dr. Ιωάννης Κούστας δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμφωνία για τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 7.200 TEU. Αυτά τα πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της νέας τεχνολογίας, διαθέτουν τις πιο πρόσφατες προδιαγραφές για τις απαιτήσεις εκπομπών και είναι έτοιμα για μεθανόλη. Με αυτή την παραγγελία η Danaos συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως.

Οι τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις υποδεικνύουν σημαντικά αυξημένες τιμές καυσίμων στο μέλλον και λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα σχετικά με τη διαθεσιμότητα πράσινων καυσίμων, ακολουθούμε μια στρατηγική επένδυσης στα πιο αποδοτικά ναυτιλιακά τοποθετώντας scrubbers στα πλοία που θα ελαχιστοποιήσουν το κόστος καυσίμου διατηρώντας την επιλογή τροποποίησης των μηχανών σε χρήση πράσινης μεθανόλης όταν το καύσιμο θα είναι διαθέσιμο» και προσέθεσε:

«Αυτή η στρατηγική εξαλείφει τον κίνδυνο τεχνικής απαξίωσης, ενώ προσφέρει βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα οφέλη στο μέτωπο του κόστους καυσίμου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να εξασφαλίσουμε πιο δυναμικές συναλλαγές με έμφαση στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας».

Διαβάστε ακόμη

Ανδρέας Δημητρίου (ΑΠΣΙ Πίνδος): Φρένο στην παραγωγή και ανατιμήσεις 12% μετά τον πόλεμο

Politico: Τα 5 συμπεράσματα από τον α’ γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών

HSBC: Μειώνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες πλην Εθνικής – Top pick η Eurobank