Το θέμα του Φ.Π.Α στις επισκευές και κατασκευές πλοίων βρέθηκε στο επίκεντρο γεύματος εργασίας που διοργάνωσε η ΕΕΝΜΑ με καλεσμένο τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του κύκλου EENMA Networking Luncheons, συμμετείχε εκτός του κ. Πιτσιλή και των συνεργατών του, κ. Γιώργου Φάκου -Γενικού Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης και κ. Κωνσταντίνου Μουρτίδη-Γενικού Διευθυντή Τελωνείων και του Προέδρου της ΕΕΝΜΑ, κ. Χαράλαμπου Σημαντώνη, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ Γιώργος Πατέρας και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΝΜΑ.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα του Φ.Π.Α στις επισκευές και κατασκευές πλοίων, το οποίο αποτελεί τροχοπέδη στη μετάβαση της ελληνικής shortsea ναυτιλίας στην πράσινη τεχνολογία, σε μία χρονική στιγμή που θα μπορούσε να αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για την πράσινη μετάβαση του στόλου με την ταυτόχρονη επαναλειτουργία των ελληνικών ναυπηγείων.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΝΕΕ, κ. Γ. Πατέρας αναφέρθηκε σε θέματα γενικότερου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στα φορολογικά ζητήματα και στις δυσκολίες λειτουργίας των πλοίων της ΕΕΝΜΑ, η επίλυση των οποίων θα έδινε την απαραίτητη ώθηση στο shortsea ως κλάδος της εφοδιαστικής αλυσίδας και της ανάπτυξης, να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της οικονομικής και περιβαλλοντικής απόδοσης των πλοίων και κατ’ επέκταση της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως υπήρξε και για την γενικότερη μεταρρυθμιστική δράση της ΑΑΔΕ, που αλλάζει το τοπίο στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Βήμα προς την ενεργειακή αυτονομία της Ε.Ε. ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Ράλι στα κρυπτονομίσματα με κέρδη $84 δισ. – Άνοδος 11% για το bitcoin προς τα $25.000 (γράφημα)

Κικίλιας: Αύξηση +3,1% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων – Ο καλύτερος Ιανουάριος όλων των εποχών