Ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της ναυτιλίας αποφάσισαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Μεταφορών της Γερμανίας, δρ. Volker Wissing. Ο υπουργός συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, επιβεβαιώθηκε η παραγωγική συνεργασία που υπάρχει τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο (ΕΕ και ΙΜΟ).

Στόχος της συνεργασίας είναι η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, η υιοθέτηση φιλόδοξων αλλά ρεαλιστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο και η ανάληψη πρωτοβουλιών και πολιτικών, που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ναυτιλίας και την προώθηση της πράσινης ναυτιλίας.

Για ενίσχυση αυτής της συνεργασίας αποφασίστηκε η δημιουργία «Ομάδας Εργασίας». Ο Χρήστος Στυλιανίδης συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο της Ένωσης Γερμανών Εφοπλιστών, δρ. Gaby Bornheim.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Παράταση 1+1 μήνα για τη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών

Ideal Holdings: Προσδοκίες για νέα αύξηση εσόδων το 2024 και νέα deals (pics)

Ποια μυστικά κρύβει ο παγετώνας της «Αποκάλυψης» (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ