Η ισραηλινών συμφερόντων liner εταιρεία ZIM ναύλωσε εννέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη Navios Maritime Partners. Η εταιρεία της Αγγελικής Φράγκου είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα την μακροχρόνια ναύλωση 10 container vessels χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των ναυλωτών. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι ένας από τους ναυλωτές είναι η ZIM.

Τα έσοδα από τις ναυλώσεις της εταιρείας θα ανέλθουν στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων το 1,6 δισ. δολάρια Θα προέρχεται από τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά Navios Maritime Partners γιγαντώθηκε μέσα στο 2021 αφού πρώτα απορρόφησε την Navios Containers και προσφάτως την εταιρεία με δεξαμενόπλοια Navios Acquisition. Η Αγγελική Φράγκου είναι επικεφαλής της μεγαλύτερης εισηγημένης ναυτιλιακής εταιρείας στην αμερικανική χρηματαγορά, της Navios Partners. Συνολικά διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από 177 πλοία, χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων τόνων. Από αυτά 92 είναι δεξαμενόπλοια, 46 φορτηγά και 39 μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αν προστεθούν τα επτά υπό ναυπήγηση φορτηγά πλοία και τα έξι υπό ναυπήγηση πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ο αριθμός τους φτάνει τα 190.

Διαβάστε ακόμη

Κλιματικό «red alert» για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα… από την αρχή του έτους

Ο CEO της Εθνικής Τράπεζας, η νέα Ideal, οι Γούρνες και ο Διαμαντής junior