Η Dynagas συμφερόντων Γιώργου Προκοπίου ενισχύει τον στόλο της με σύγχρονα και νεότευκτα πλοία,. Στο πλαίσιο αυτό παρέλαβε το LNG Carrier “Clean Vitality” μεταφορικής ικανότητας 200.000 κυβικών μέτρων από νοτιοκορεατική γιάρδα Ηyundai Heavy Industry. Το πλοίο είναι ήδη ναυλωμένο για 10 χρόνια στον αμερικανικό κολοσσό εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Cheniere.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας για πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου είναι μεγάλο.

Το καλοκαίρι του 2021 είχε βάλει τέσσερις παραγγελίες για LNG Carriers μεταφορικής ικανότητας 200.000 κυβικών μέτρων συνολικής αξίας κοντά στα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρώτο από τα τέσσερα αυτά πλοία το παρέλαβε η Dynagas τον Σεπτέμβριο του 2023 και είναι και αυτό ναυλωμένο στην Cheniere. Το ίδιο ισχύει και για το Clean Destiny που το παρέλαβε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το 2021 ο Γιώργος Προκοπίου παρήγγειλε άλλα τρία LNG Carrieres της ίδιας μεταφορικής ικανότητας και το 2022 άλλα πέντε ανεβάζοντας τις συνολικές παραγγελίες σε 12 τον αριθμό.

Το συνολικό ναυπηγικό πρόγραμμα του ναυτιλιακού Ομίλου του Γιώργου Προκοπίου περιλαμβάνει συνολικά 76 πλοία διαφόρων τύπων. Ο Όμιλος ελέγχει στόλο από 136 εμπορικά πλοία τα οποία έιναι στο νερό. Πρόκειται για LNG Carriers, δεξαμενόπλοια, φορτηγά και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κάτω από τις εταιρείες Dynagas, Dynacom και Sea Traders.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό ντιλ 1,15 δισ. ευρώ – Η αμερικανική Cadence εξαγοράζει την ελληνική BETA CAE (pics)

Έρχεται νέα δέσμη κινήτρων για συγχωνεύσεις επιχειρήσεων

Πιο βαριές «καμπάνες» για ξέπλυμα και οφειλές προς το Δημόσιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ