Η DFDS (Det Forenede Dampskibs-Selskab) ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ σε ηλεκτρικά πλοία με μπαταρίες, σηματοδοτώντας την ακλόνητη δέσμευσή της για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές στη θαλάσσια κυκλοφορία στη Μάγχη.

Όπως ενημέρωσε, τα δύο πρώτα ηλεκτρικά πλοία θα τεθούν σε λειτουργία έως το 2030, ενώ τα υπόλοιπα αναμένεται να ακολουθήσουν πριν από το 2035.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στις μεταφορές στη Μάγχη. Λόγω της σχετικά μικρής απόστασης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, οι διαδρομές είναι βέλτιστες για την ηλεκτρική ακτοπλοϊκή μεταφορά. Ο εξηλεκτρισμός του στόλου μας στη Μάγχη θα αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων και, με την επένδυση αυτή, επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ένα πιο πράσινο μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία» δήλωσε ο Torben Carlsen, Διευθύνων Σύμβουλος της DFDS.

Η DFDS, μαζί με το λιμάνι του Ντόβερ, το λιμάνι της Βουλώνης Καλαί και το λιμάνι της Δουνκέρκης, έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά του Ντόβερ. Η δέσμευση αυτή επισημοποιήθηκε μέσω ενός μνημονίου συμφωνίας που υπογράφηκε στις 15 Μαρτίου 2023, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η βιωσιμότητα σε μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμο, η οποία συνδέει μεγάλες οικονομίες και διευκολύνει σημαντικό εμπόριο μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: Στα αζήτητα οι «χρυσές» βίλες στην Αθήνα (pics)

Εαρινές προβλέψεις Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,2% το 2024 και 2,3% το 2025 στην Ελλάδα

Χατζηδάκης: Όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις θα συνδεθούν με το IRIS έως 31 Μαρτίου 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ