Συνεχίζει την ενίσχυση του στόλου της η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά του Nasdaq Performance Shipping Inc. συμφερόντων της οικογένειας Παληού η οποία διαχειρίζεται στόλο από δεξαμενόπλοια Aframax.

Σήμερα ανακοίνωσε ότι παρέλαβε στη Μανίλα των Φιλιππίνων το δεξαμενόπλοιο “P. Yanbu” πρώην “Kalamas” ναυπηγημένο το 2011, χωρητικότητας 105.400 τόνων dw. Η συμφωνία αγοράς ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο και το ύψος του τιμήματος ανήλθε στα 22 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα 13,2 θα δοθούν σε ρευστό “στο χέρι” και τα υπόλοιπα 8,8 εκ. από δάνειο της Τράπεζας Πειραιώς. Το πλοίο θα δραστηριοποιηθεί στην spot αγορά και όχι σε μακροχρόνιες ναυλώσεις.

Με την παραλαβή του πλοίου ο στόλος της εταιρείας ανέρχεται στα πέντε πλοία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανδρέας Μιχαλόπουλος δήλωσε:

«Το δεξαμενόπλοιο που παραλάβαμε είναι το πέμπτο συνολικά στον στόλο της εταιρείας και το τρίτο που αποκτήσαμε μέσα στο 2020.

Σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του εσωτερικά χρηματοδοτούμενου σταδίου ανάπτυξης της εταιρείας. Μετά τη μερική αναχρηματοδότηση από τη Nordea και τη συμφωνία της δανειακής διευκόλυνσης με την Τράπεζα Πειραιώς, οι τριμηνιαίες κύριες δόσεις μας που αρχίζουν το 2021 θα ανέρχονται σε περίπου 1,97 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτό θα μειώσει τον ενδεικτικό εκτιμώμενο ημερήσιο ρυθμό διαρροής ταμειακών ροών σε περίπου 15.500 δολάρια ΗΠΑ ανά πλοίο την ημέρα».

Διαβάστε ακόμα: 

Bitcoin: Μετά τις 20.000 δολάρια τι; Χάος με απάτη ή κορυφή;

Tα 10 σενάρια των αναπτυσσόμενων αγορών το 2021

Jumbo: Άνοιξε και πάλι το ηλεκτρονικό κατάστημα – Πότε γίνονται οι παραδόσεις