Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Η Performance Shipping Inc. προχώρησε σε σημαντική αναδιάρθρωση της ομολογιακής της έκδοσης, καθώς εξασφάλισε την έγκριση των ομολογιούχων για την τροποποίηση των όρων των ομολόγων ύψους 150 εκατ. δολαρίων, με αποτέλεσμα αυτά να μετατραπούν από senior secured σε senior unsecured υποχρεώσεις της εταιρείας.

Η εξέλιξη αφορά τα ομόλογα επιτοκίου 9,875%, τα οποία εκδόθηκαν τον Ιούλιο του 2025, και, σύμφωνα με τη διοίκηση, αντικατοπτρίζει τη σημαντική βελτίωση της οικονομικής θέσης και της πιστοληπτικής ποιότητας της εταιρείας μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες.

Στο πλαίσιο των τροποποιήσεων, αίρονται οι υφιστάμενες εξασφαλίσεις των ομολόγων, συμπεριλαμβανομένων των υποθηκών στα δεξαμενόπλοια P. Monterey και P. Sophia, ενώ καταργούνται και οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση των εσόδων από πιθανή πώληση πλοίου που αποτελούσε εξασφάλιση. Παράλληλα, αυξάνεται η ελάχιστη απαίτηση διατήρησης ρευστότητας από 20 εκατ. δολάρια σε 30 εκατ. δολάρια, ενισχύοντας περαιτέρω το χρηματοοικονομικό πλαίσιο της εταιρείας.

Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Performance Shipping θα καταβάλει εφάπαξ αμοιβή τροποποίησης ύψους 0,325% επί της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, ευχαρίστησε τους ομολογιούχους για τη στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι η απόφαση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της ενίσχυσης της εταιρείας κατά τον τελευταίο χρόνο.

Όπως ανέφερε, στο διάστημα αυτό η εταιρεία πρόσθεσε τέσσερα πλοία στον στόλο της, όλα με ναυλοσύμφωνα διάρκειας από τρία έως επτά χρόνια, ενώ παράλληλα πούλησε τα δύο παλαιότερα πλοία της. Ως αποτέλεσμα, ο στόλος αυξήθηκε καθαρά κατά δύο πλοία, η μέση ηλικία του μειώθηκε στα έξι χρόνια και το ανεκτέλεστο χαρτοφυλάκιο συμβολαίων σχεδόν διπλασιάστηκε, προσεγγίζοντας τα 500 εκατ. δολάρια.

Ο κ. Μιχαλόπουλος υπογράμμισε ακόμη ότι, για την εναπομένουσα τριετή διάρκεια των ομολόγων, οι απαιτούμενοι ημερήσιοι ναύλοι για τις μη δεσμευμένες ημέρες απασχόλησης του στόλου παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλοί. Συγκεκριμένα, δεν απαιτείται πρόσθετος ναύλος έως το τέλος του 2027 για την κάλυψη των ταμειακών υποχρεώσεων της εταιρείας, ενώ οι αντίστοιχες ανάγκες διαμορφώνονται σε περίπου 3.500 δολάρια ημερησίως το 2028 και 11.600 δολάρια το 2029.

Η διοίκηση εκτιμά ότι η ισχυρή ταμειακή θέση της εταιρείας, σε συνδυασμό με τα πλοία που παραμένουν ελεύθερα από εμπράγματα βάρη, δημιουργούν ευνοϊκές προϋποθέσεις για την αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεών της τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε ακόμη

Τι κρύβουν αυτοί που κριτικάρουν τους πάντες και τα πάντα;

Παραβατικότητα στα καύσιμα: Στα €400 εκατ. η ετήσια επιβάρυνση των καταναλωτών – Ένα στα τέσσερα πρατήρια «κλέβει» στην αντλία

Νέο επενδυτικό «άνοιγμα» στο εγχώριο real estate από την Invel – Στο στόχαστρο και η ευέλικτη κατοικία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα