Τα βασικά σημεία   του νέου διαγωνιστικού εγγράφου για τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας παρουσίασε χθες ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλειος Δημητριάδης,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Τελευταία ημέρα  για την υποβολή προσφορών ορίστηκε η 28η Ιανουαρίου 2022. Η ελάχιστη μεταφορική ικανότητα του πλοίου είναι να μπορεί να εξυπηρετεί τουλάχιστον 100 επιβάτες και 60 άτομα σε καμπίνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του διαγωνισμού, κριτήριο κατακύρωσης της προσφοράς είναι η χαμηλότερη τιμή (100%). Τα ελάχιστα ποιοτικά κριτήρια προνοούνται ως προ-απαιτούμενα στα Διαγωνιστικά Έγγραφα για τη συμμετοχή στον Διαγωνισμό.

«Για την κυπριακή κυβέρνηση, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου είναι ένα άκρως σημαντικό εγχείρημα και υπάρχει και ενδιαφέρον και από την ελληνική πλευρά και από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη», ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το εγχείρημα αυτή τη φορά θα πετύχει» είπε ο Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καταβάλλει εδώ και χρόνια προσπάθειες με τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για τη λειτουργία της συγκεκριμένης ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που έχει να λειτουργήσει πάνω από 21 χρόνια.

Πρόσθεσε ότι η νέα γραμμή, πέρα από τη σημασιολογική έννοια, έχει προσφέρει στον Κύπριο και Έλληνα πολίτη εναλλακτική συνδεσιμότητα, καθώς το νησί συνδέεται με τις υπόλοιπες χώρες μόνο αεροπορικώς.

Θαλάσσια Σύνδεση: Επαναπροκήρυξη του Ανοικτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού

ΦΕΒ 2021 Το ΥΦΥΝ ξεκίνησε σειρά επαφών/διαβουλεύσεων με τη ναυτιλιακή βιομηχανία και με εν δυνάμει Προσφοροδότες για τη βελτίωση των Διαγωνιστικών Εγγράφων

ΜΑΡ–ΟΚΤ 2021 Επικοινωνία του ΥΦΥΝ με τη ΓΔ Ανταγωνισμού και έγκριση από την τελευταία των προτεινόμμενων από το ΥΦΥΝ αλλαγών στις πρόνοιες της Προσφοράς του προηγούμενου διαγωνισμού.

29 ΟΚΤ 2021 Ανοιχτή Διαβούλευση ΥΦΥΝ: Δημοσίευση εγγράφου που ανακοίνωνε την πρόθεση για προκήρυξη ενός ευρωπαϊκού διαγωνισμού – Αίτημα για υποβολή σχολίων μέχρι τις 12.11.2021. Μετά την Ανοικτή Διαβούλευση: Το ΥΦΥΝ οριστικοποίησε τα Διαγωνιστικά Έγγραφα τα οποία εγκρίθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο στις 24.11.2021.

25 NΟΕ 2021 Προκήρυξη Ανοικτού Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού SDM 14/2021 στο ηλεκρτρονικό σύστημα https://www.eprocurement.gov.cy

28 ΙΑΝ 2022 Τελευταία μέρα για την υποβολή Προσφορών

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Στο κλαμπ των σημαντικών τεχνολογικά αγορών η Ελλάδα με τη νέα επένδυση 

Beat: Πώς αντιμετωπίζει την «γκρίνια» των χρηστών που δεν βρίσκουν ταξί και τι σχεδιάζει για το 2022 (pics)

Τέσσερις εργολάβοι σε θέση μάχης για 350 εκατ., το τηλεοπτικό μπλόκο των Κουτσολιούτσων και ο εφοπλιστής που απογειώνει την Αντίπαρο