Στην απόκτηση του δεύτερου φορτηγού πλοίου Capesize χωρητικότητας 180.000 τόνων dw παρέλαβε το Enesel Group της οικογένειας Νικόλαου Σπ. Λαιμού. Πρόκειται για το «Thalassini Agatha» οποίο εντάχθηκε στην Enesel Limited.

Ο Όμιλος Λαιμού δυναμώνει σε μία εποχή που η ναυλαγορά ξηρού φορτίου σημειώνει ιστορικά ρεκόρ κερδών με τους ναύλους να ξεπερνούν για τα Capesize τα 55.000 δολάρια την ημέρα.

Την περασμένη άνοιξη η ENESEL ολοκλήρωσε το ναυπηγικό πρόγραμμα που έτρεχε στις γιάρδες DAEHAN. Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο 2021 παρέλαβε το τέταρτο και τελευταίο δεξαμενόπλοιο –crude oil χωρητικότητας 157.500 τόνων . Το όνομα του πλοίου είναι «Miaoulis».

H Enesel S.A. ιδρύθηκε το 2003 από τον καπετάν Νικόλα Σ. Λαιμό, απόγονο παραδοσιακής οικογένειας από τις Οινούσσες με πορεία στη ναυτιλία που πλησιάζει τους δύο αιώνες. Τα ηνία έχουν οι γιοί του Αντώνης και Φίλιππος.

Το 2012, και αφού ο όμιλος προχωρούσε στη σταδιακή αποχώρησή του από τον τομέα των bulk carriers, πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά δυναμική στροφή προς τον τομέα διαχείρισης containerships με την παραλαβή 14 νεότευκτων πρωτοποριακών πλοίων, δέκα μεταφορικής ικανότητας 14.300 teu το καθένα και τέσσερα μεταφορικής ικανότητας 10.600 teu το καθένα.

Τα πλοία κατασκευάστηκαν στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries στο Ulsan της Νοτίου Κορέας και τέθηκαν υπό τον διαχειριστικό έλεγχο θυγατρικής εταιρείας του ομίλου το 2013 και 2014.

Από το 1983, όταν ο Νικόλας Σ. Λαιμός χάραξε τη δική του επιχειρηματική ρότα ιδρύοντας την ENSEL -που προέρχεται από τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και το αρχικό γράμμα του πατρώνυμου, Σπύρος- έχουν ναυπηγηθεί για λογαριασμό του Ομίλου κοντά στα 50 πλοία, μεταξύ των οποίων υπερ-δεξαμενόπλοια, τα γνωστά στη ναυτιλία VLCC, καθώς και τα μεγάλα container vessels.

Πέρα από τις σπουδαίες επιδόσεις τους στη ναυτιλία, η οικογένεια του Νικόλα Σ. Λαιμού έχει πραγματοποιήσει σημαντικό κοινωφελές και πολιτιστικό έργο, κυρίως στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τις Οινούσσες.

Διαβάστε ακόμα:

Ακρίβεια: Οι επικεφαλής των σούπερ μάρκετ θα προσπαθήσουν να συγκρατήσουν τις τιμές

Ελίζαμπεθ Χολμς: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη – Αυτό είναι το ακίνητο αξίας $135 εκατ. στο οποίο διαμένει

Πόσο κοστίζει η βενζίνη στην Ευρώπη – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα