Μία νέα εταιρεία η οποία θα προμηθεύει καύσιμα ίδρυσε ο Ιωάννης Μαρτίνος. Υπάγεται στον Όμιλο Signal και έχει έδρα στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Επικεφαλής θα είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της LQM Petroleum Services, Ντάνιελ Ρόουζ. Αρχικώς θα αρχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες προμήθειας καυσίμων των πλοίων που ανήκουν στο pool του Ομίλου Signal. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε επιλεγμένα τρίτα μέλη αξιοποιώντας την οικονομία κλίμακος που θα πετυχαίνει.

“Χρησιμοποιώντας τη βαθιά τεχνογνωσία της ομάδας της, η Shipergy θα δώσει άμεση έμφαση στην ποιότητα των ανεφοδιασμένων καυσίμων και στη διαδικασία προμήθειας. Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και την ψηφιακή γνώση και εξειδίκευση του Signal Group, το όραμα της Shipergy είναι να γίνει σταδιακά η πιο προηγμένη εταιρεία προμηθειών καυσίμων που βρίσκεται σε καλή θέση να διαδραματίσει ρόλο στην εξέλιξη της ναυτιλιακής βιομηχανίας προς την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και την αποτελεσματικότητα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Signal Maritime, Πάνος Δημητρακόπουλος επεσήμανε:

«Αυτό είναι άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην ανάπτυξή μας και θα προσθέσει σημαντική αξία στις υπηρεσίες που παρέχουμε στα μέλη της ομάδας μας. Το να μπορούμε να επικαλούμαστε μια εξαιρετικά αποτελεσματική, διαφανή και ποιοτικά ελεγχόμενη λειτουργία προμήθειας καυσίμων είναι ζωτικής σημασίας για τον κλάδο μας και μας βάζει σε θέση να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της μετάβασης των καυσίμων στον ναυτιλιακό τομέα».
Η Signal Ocean δίνει σε έναν παραδοσιακό κλάδο, όπως η ναυτιλία, τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη ραγδαία αναπτυσσόμενη τεχνολογία του 21ου αιώνα. Η τεχνολογία της, που έχει ήδη αποσπάσει πατέντα ευρεσιτεχνίας στην Αμερική, επεξεργάζεται και συνδυάζει μεγάλο εύρος από διαφορετικές πηγές δεδομένων ανά πελάτη, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων AIS, πληροφορίες διαθέσιμων φορτίων και πλοίων, θέσεις πλοίων, κόστη φόρτωσης και εκφόρτωσης σε λιμάνια, λίστες λιμανιών και δείκτες ναύλων. Με τη χρήση προηγμένων αλγόριθμων και τεχνητής νοημοσύνης, τα δεδομένα μετατρέπονται σε χρήσιμες συνεκτικές αποτυπώσεις των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης σε όλες τις ναυλαγορές παγκοσμίως, οι οποίες βοηθούν τους χρήστες να πάρουν εμπεριστατωμένες αποφάσεις.

Η Signal συνεχίζει να μεγαλώνει. Το σύνολο των εργαζομένων πλέον ανέρχεται σε 121.

Τουλάχιστον 70 από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων πετρελαϊκών, ναυλομεσιτικών και πλοιοκτητριών, χρησιμοποιούν την πλατφόρμα καθημερινά προκειμένου να ενημερώνονται αξιόπιστα για τις διεθνείς ναυλαγορές. Παράλληλα ο υπό εμπορική διαχείριση στόλος της Signal Maritime, θυγατρικής του SignaL Group, μεγαλώνει συνεχώς, φτάνοντας τα 35 πλοία.

Διαβάστε ακόμη

Ξαναγράφεται η εμπορική πολιτική στη λιανική του ρεύματος

Η Novartis, η ταραχή στα κανάλια, η Grivalia στους Πεταλιούς και η περιπέτεια του Ευθυμιάδη

Προς νέα παράταση οδεύει ο «λογαριασμός» της επιστρεπτέας προκαταβολής