Η γυναικεία παρουσία στην ευρύτερη ναυτιλιακή βιομηχανία γίνεται ολοένα πιο έντονη όσο περνάει ο καιρός δίνοντας μια νέα δυναμική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κυρία Καλλιόπη Ευσταθίου με μεγάλη οικογενειακή ιστορία στη ναυτιλία, η οποία στην επαγγελματική διαδρομή της αποφάσισε να ασχοληθεί με τον τουρισμό και τη διοργάνωση συνεδρίων.

Απόφοιτος με Bachelor of Science (BSc) στον τομέα της Ναυτιλίας από το London Guildhall University, ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως εκπαιδευόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση, τη Γενική Ναυτιλιακή Α.Ε., εταιρεία 52 χρόνων με διεθνή αναγνώριση και πελατεία, η οποία δραστηριοποιείται στις επισκευές και συντηρήσεις πλοίων του εμπορικού και πολεμικού στόλου, καθώς επίσης και στον τομέα των megayachts.

Στη συνέχεια μαζί με τον αδερφό της, Αντώνη, ίδρυσαν ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των χημικών δεξαμενόπλοιων.

Με 23 χρόνια εμπειρία στη ναυτιλία, η κυρία Ευσταθίου, η οποία είναι μέλος της WISTA Hellas, του Propeller Club, του Δ.Σ. της ΕΚΟ Ναυτιλίας Ν.Δ., της Ελληνικής Ενωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και Τουρισμό, ίδρυσε το 2014 το Trinity Group κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι εταιρείες Trinity Travel και Trinity Events.

Επιτυχία για εκείνη είναι να ζει και να εργάζεται σε απόλυτη αρμονία δρώντας υπεύθυνα. Κατά την άποψή της, αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναπτυχθούμε και να επιβιώσουμε σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πιστεύει ακράδαντα ότι η διαρκής επιμόρφωση έχει γίνει απαραίτητη, είναι δεκτική στις στρατηγικές μάθησης και ακολουθεί πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις στη διοίκηση και διαχείριση των επιχειρήσεων.

– Ασχολείστε με τη διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και διαφόρων events. Πόσο έχει πληγεί ο κλάδος από την πανδημία;

Ο κλάδος μας αλλά και τα συναφή επαγγέλματα είχαν τεράστια ζημιά από την πανδημία. Ηταν κάτι πρωτόγνωρο και ξαφνικό που δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς για τη δική μας εταιρεία, ήμασταν σε καλή οικονομική κατάσταση και αμέσως επενδύσαμε σε υποδομή και τεχνογνωσία για να ακολουθήσουμε τη νέα τάση που διαμορφώθηκε, αυτή των virtual events. Ταυτόχρονα φροντίσαμε για τη συνεχή προβολή και επικοινωνία των υπηρεσιών μας, που συνεχώς εμπλουτίζονται με δημιουργικές προτάσεις για εκδηλώσεις. Πιστεύω ότι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες καθορίζουν την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Ενα είναι σίγουρο: η πανδημία COVID-19 έφερε την υβριδική εκδοχή. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να είναι ένα κράμα live και virtual.

– Ποιος είναι ο απολογισμός για το 2021 και ποιες οι προβλέψεις για το 2022;

Την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021 η πανδημία ήταν σε ύφεση και διοργανώθηκαν κάποιες διά ζώσης εταιρικές εκδηλώσεις. Εξάλλου ο κόσμος είχε πολλή ανάγκη να βρεθεί έξω και στη χώρα μας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες και εξαιρετικοί χώροι.

Η ζήτηση συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Δυστυχώς, η νέα μετάλλαξη Omicron και η μεγάλη διασπορά της έκλεισαν τη χρονιά αρνητικά. Το 2022 το καλωσορίσαμε με αισιοδοξία, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες της αύξησης των κρουσμάτων. Είχαμε ήδη ζητήσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης των Ποσειδωνίων και το ταξιδιωτικό κομμάτι της εταιρείας μας ξεκίνησε δυναμικά με κρατήσεις για σκάφη και διακοπές στα ελληνικά νησιά. Παράλληλα αποδεχτήκαμε με χαρά τη πρόταση της Boats Advisor Hub & Events να συνδιοργανώσουμε από κοινού το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting στα τέλη Φεβρουαρίου. Ενα εγχείρημα-πρόκληση σε μια δύσκολη συγκυρία, που όμως έτυχε ευρείας αποδοχής από φορείς και εταιρείες του κλάδου.

– Βλέπουμε ότι υπάρχει έντονος ανταγωνισμός μεταξύ των μεγάλων εκθέσεων, και δη των ναυτιλιακών, για το πότε θα διοργανωθούν και αν θα συμπέσουν χρονικά. Πιστεύετε ότι θα ενταθεί στο μέλλον ή προβλέπεται αποκλιμάκωση;

Είναι λογικό να υπάρχει ένας ανταγωνισμός για τις ημερομηνίες εκθέσεων, εκδηλώσεων. Ολοι θέλουν να προγραμματίσουν ό,τι ακυρώθηκε σε μια μικρή περίοδο. Κατά την άποψή μου, η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί από το 2023.

– Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον κλάδο αυτό;

Εχοντας υπηρεσία στις οικογενειακές ναυτιλιακές εταιρείες ήμουν άμεσα εμπλεκόμενη και συνυφασμένη με τις ανάγκες που γεννιόντουσαν και έβλεπα ότι υπάρχουν στον χώρο της ναυτιλίας. Ετσι ιδρύσαμε το Trinity Group, που αποτελείται από τις εταιρείες Trinity Travel και Trinity Events.

– Ποια είναι τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της δουλειάς;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν αρνητικά σε αυτή τη δουλειά, διότι αισθάνομαι ότι κάνω κάτι δημιουργικό σε όλα τα επίπεδα. Τα θετικά είναι το networking, η δημιουργικότητα, η συνεχής κίνηση και η ικανοποίηση του πελάτη που γίνεται προσωπική χαρά.

– Ποια projects έχετε για το 2022;

Οπως προανέφερα, η εταιρεία μας είναι συνδιοργανώτρια για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. To 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Yachting δίνει έμφαση στο να αποτελέσει το εργαλείο συσπείρωσης του κλάδου του yachting και επίσης στοχεύει στην καινοτομία, στην ενημέρωση και την εκπαίδευση, αναδεικνύοντας και υποστηρίζοντας την αναπτυξιακή πορεία της βιομηχανίας αυτής. Απευθύνεται στους επαγγελματίες της βιομηχανίας του yachting της χώρας μας και προσελκύει επαγγελματίες, θεσμικούς παράγοντες του κλάδου, ιδιοκτήτες σκαφών, εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και ενδιαφερόμενους να απασχοληθούν στον κλάδο αυτό.

Ταυτόχρονα, έχουμε το event management και διοργανώνουμε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο στη Σκιάθο, το Skiathos Palace Cup, καθώς και την προετοιμασία εταιρικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης Ποσειδωνίων. Τέλος, βρισκόμαστε σε δημιουργικές συζητήσεις για κάποια νέα projects που θα ανακοινωθούν σύντομα.

– Ποιο είναι το προφίλ της εταιρείας σας;

Το Trinity Group δημιουργήθηκε αρχικά για να καλύψει τις ανάγκες των δικών μας εταιρειών. Στη συνέχεια είδαμε ότι υπήρχε περιθώριο περαιτέρω επιχειρηματικής ανάπτυξης λόγω των γνωριμιών μου στον κλάδο που μας εμπιστεύτηκαν και επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας. Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να εξελίσσουμε και να διευρύνουμε τις υπηρεσίες μας.

Το Trinity Travel, γραφείο γενικού τουρισμού, προσφέρει ταξιδιωτικές υπηρεσίες εξυπηρετώντας 24/7 με αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή (βίλες, ξενοδοχεία), ενοικιάσεις σκαφών, ενοικιάσεις ιδιωτικών τζετ και ελικοπτέρων, το transportation και την υπηρεσία του concierge.

Το Trinity Events παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών για τη διοργάνωση κάθε είδους εταιρικής εκδήλωσης (σεμινάρια/συνέδρια, θεματικά events, sailing team building activities, mindful events, corporate strengthening daily events, διοργάνωση εκθέσεων, virtual events).

Διαβάστε ακόμα: 

Μεγάλη επένδυση άνω των €750 εκατ. μετατρέπει τη Σαρωνίδα σε… «μικρό Ελληνικό» (vid)

Μάριο Ντράγκι: Ένας χρόνος στην ηγεσία της Ιταλίας με δύο βασικές επιτυχίες

Μπορέλ: Παραμένουν στο Κίεβο οι διπλωματικές αποστολές της ΕΕ στην Ουκρανία