Η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά του NYSE, Costamare Inc. συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση των 60% συμμετοχών της York Capital, κατά μέσο όρο, σε πέντε εμπορευματοκιβώτια μεταφορικής ικανότητας 11.000 TEU. Τέσσερα από αυτά ναυπηγήθηκαν το 2017 και το πέμπτο το 2016.

Η εξαγορά φέρνει την Costamare να ελέγxει το 100% των πέντε container vessels. Costamare και York Capital συνεχίζουν τη συνεργασία τους αφού στην κοινοπραξία έχουν απομείνει άλλα πέντε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτιών για την από κοινού εκμετάλλευσή τους.

Τα πέντε πλοία που εξαγόρασε η Costamare είχαν αρχικά ενταχθεί ως νεότευκτα στην κοινοπραξία το 2013 και 2015.
Τα πλοία βρίσκονται υπό μακροχρόνιες ναυλώσεις οι οποίες για τα τέσσερα λήγουν το 2031 και για το πέμπτο το 2025.

Η εξαγορά χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό, μετρητά στο χέρι και εμπορικό τραπεζικό χρέος.

Ο Γρηγόριος Ζήκος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε ευχαριστημένοι με την ολοκλήρωση της συναλλαγής με την York Capital, η οποία, συναλλαγή υπογραμμίζει την εξαιρετική μας σχέση. Ταυτόχρονα, η κοινή επιχείρηση εξακολουθεί να κατέχει άλλα πέντε πλοία και η σχέση μας συνεχίζεται. Τα αποκτηθέντα πλοία μάς παρέχουν πρόσθετα έσοδα από συμβόλαια περίπου 335 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και έχουν μέσο σταθμισμένο χρόνο ναύλωσης διάρκειας 8,9 ετών».

Η Costamare Inc. έχει 47 χρόνια ιστορίας στη διεθνή ναυτιλία και έναν στόλο 78 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, με συνολική χωρητικότητα περίπου 559.000 TEU.

Διαβάστε ακόμα: 

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Δεν λύνονται τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας με μειώσεις φόρων 

Εμβόλιο Moderna: Στις 30 Απριλίου η αξιολόγηση του ΠΟΥ για επείγουσα χρήση 

Νόρα Κατσέλη: Βγήκε από τη ΜΕΘ – Σταθερή η κατάστασή της