Η μεγαλύτερη διοργάνωση βραβείων στην ελληνική ναυτιλία, τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία της Lloyd’s List, γιορτάζει την 20ή επέτειο από την ίδρυσή τους, το 2004. Για άλλη μια φορά, η εκδήλωση θα έχει ως στόχο να φέρει στο επίκεντρο ορισμένα από τα κορυφαία άτομα και εταιρείες του κλάδου, καθώς τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας και του ελληνικού ναυτιλιακού cluster θα τιμηθούν στο παραδοσιακό δείπνο βραβείων στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο από το 2004, τα Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία προσελκύουν κοινό εκατοντάδων προσκεκλημένων και η 20ή επέτειος των βραβείων δεν αναμένεται να είναι διαφορετική.

Της ισχυρής υποστήριξης των φετινών βραβείων ηγούνται η Erma First, που χορηγεί τη δεξίωση ποτών καλωσορίσματος, και μια λίστα από διακεκριμένους Έλληνες και διεθνείς χορηγούς των υπόλοιπων βραβείων.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ήδη, καθώς πλησιάζει η προθεσμία για τα βραβεία του 2023. Οι υποψηφιότητες πρέπει να παραληφθούν από τους διοργανωτές πριν τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου, για να γίνουν δεκτές.

Για άλλη μια φορά, μια ομάδα κριτών με κύρος και υψηλές γνώσεις από όλο τον κλάδο θα αξιολογήσει όλες τις υποψηφιότητες και θα αποφασίσει τους νικητές των φετινών βραβείων. Το πάνελ, που αντιπροσωπεύει ευρέως την ελληνική ναυτιλία, θα αναλάβει να επιλέξει «τους καλύτερους ανάμεσα τους καλύτερους», σε μια σειρά κατηγοριών που εκτείνονται σε όλη τη γκάμα της ελληνικής ναυτιλίας: Από τους τομείς ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοιων και επιβατηγών γραμμών, έως τα επιτεύγματα σε θέματα ασφάλειας, βιωσιμότητας, χρηματοδότησης κ.ά.

Επίσης, μεγάλος αναμένεται να είναι ο ενθουσιασμός όταν μάθουμε την επιλογή των νικητών της κριτικής επιτροπής για τα επιφανή ατομικά βραβεία, όπως Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς, Ναυτικός της Χρονιάς, το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής και το Βραβείο Επόμενης Γενιάς.

Για τη φετινή επετειακή εκδήλωση της διοργάνωσης ναυτιλιακών βραβείων με τη μεγαλύτερη υποστήριξη διεθνώς, οι γνωστές 18 κατηγορίες βραβείων έχουν επεκταθεί σε 20, με την προσθήκη δύο ειδικών βραβείων μόνο για το 2023.

Το βραβείο Deal της Δεκαετίας θα επικεντρωθεί στις μεγαλύτερες συναλλαγές κατά τη διάρκεια της περιόδου 2014-2023. Το βραβείο Deal της Δεκαετίας απονεμήθηκε τελευταία φορά το 2013 και κάλυψε την πρώτη δεκαετία των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων. Το κέρδισε η Αγγελική Φράγκου για την απόκτηση της Navios το 2005.

Το δεύτερο νέο είναι το Βραβείο Επιτεύγματος Εικοσαετίας (2004-2023), που θα αναγνωρίζει τη μεγαλύτερη ατομική ή συλλογική επιτυχία ή το πιο μεταμορφωτικό επίτευγμα στην ελληνική ναυτιλία τα τελευταία 20 χρόνια. Υπάρχουν πολλοί ισχυροί υποψήφιοι για αυτό.

Κανένα από τα δύο ειδικά βραβεία δεν υπόκειται στην επίσημη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ωστόσο γίνονται δεκτές προτάσεις από το ναυτιλιακό κοινό για το ποιοι θα ήταν άξιοι νικητές. Όλοι οι νικητές του 2023 θα αποκαλυφθούν στο εορταστικό δείπνο την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Οι κρατήσεις για το δείπνο έχουν ήδη ανοίξει.

Κατηγορίες Βραβείων 2023 και Χορηγοί

Δεξίωση Ποτών Καλωσορίσματος (Χορηγός ErmaFirst)

Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς (Χορηγός MarichemMarigases)

Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς (Χορηγός BureauVeritas)

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς (Χορηγός SWS)

Ναυτιλιακός Μεσίτης της Χρονιάς (Χορηγός theTsakosGroup)

Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς (Χορηγός TototheoMaritime)

Βραβείο Πειραιάς Διεθνές Κέντρο (Χορηγός ClassNK)

Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Χορηγός DNV)

Βραβείο για την Ασφάλεια (Χορηγός Seajets)

Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς (Χορηγός CapitalShipManagementCorp.)

Πλοίο της Χρονιάς (Χορηγός ABS)

Βραβείο Επιτεύγματος Εκπαίδευσης ή Επιμόρφωσης (Χορηγός Shipping Deputy Ministry, Republic of Cyprus)

Βραβείο Βιωσιμότητας (Χορηγός Lloyd’sRegister)

Βραβείο Επόμενης Ναυτιλιακής Γενιάς (Χορηγός IRI / The Marshall Islands Registry)

Lloyd’s List / Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής (Χορηγός Franman)

Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς (Χορηγός Eurobank)

Βραβεία που δεν αποφασίζονται από το πάνελ και δεν είναι ανοικτά σε εξωτερικές υποψηφιότητες

Ναυτικός της Χρονιάς (Χορηγός SafeBulkers, Inc.)

Greek Shipping Newsmaker of the Year (Χορηγός ExxonMobilMarine)

Συναλλαγή της Δεκαετίας (2014-2023)* (Χορηγός TimagenisLawOffice)

Βραβείο Επιτεύγματος Εικοσαετίας (2004-2023)* (Χορηγός LPCS.A.)

* Δηλώνεται ειδικά για τα βραβεία του 2023 και μόνο. Είναι ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις άξιων νικητών για αυτά τα δύο βραβεία

Διαβάστε ακόμη

BofA: Οι συναντήσεις στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία (γραφήματα)

«Έκρηξη» στις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ – Φόβοι για περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια

Μελέτη Accenture: Η ανησυχία των CEO για την κυβερνοασφάλεια και ο μύθος του κόστους (pic + πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ