Η Deltamarin υπέγραψε συμφωνία με την Fujian Mawei Shipbuilding Ltd. για το σχεδιασμό και την  κατασκευή της νέας  σειράς Neptune Lines 4200 CEU Pure Car & Truck Carriers (PCTCs).

Η Neptune Lines και η Deltamarin ανέπτυξαν από κοινού μια νέα γενιά, μελλοντικά ασφαλών PCTC, βασισμένη στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά παράλληλα με τις λειτουργικές επιδόσεις και την ασφάλεια.

Οι εργασίες ξεκίνησαν ήδη από το 2020, αναλύοντας τα μέσα και τις τεχνολογίες για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών και λειτουργικών επιδόσεων του μελλοντικού στόλου. Η σύμβαση  που υπεγράφη με τον κατασκευαστή Fujian Mawei Shipbuilding, αποτελεί άμεση συνέχεια των εργασιών και περιλαμβάνει τον πλήρη βασικό και λεπτομερή σχεδιασμό των πλοίων.

Το πλοίο σχεδιάστηκε με την αξιοποίηση των ψηφιακών μεθόδων σχεδιασμού της Deltamarin, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση του πλοίου για τα μελλοντικά σενάρια λειτουργίας του, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποδοτικότητα καυσίμων και περιβαλλοντική απόδοση κατά τη λειτουργία του. Βασικό μέρος του ψηφιακού σχεδιασμού είναι οι προσομοιώσεις σε επίπεδο ενεργειακού συστήματος (ενεργειακό μοντέλο) για τον προσδιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλοίου.

Τα νέα εξαιρετικά αποδοτικά πλοία, με την ονομασία Genesis Project, θα κινούνται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει διάφορα χαρακτηριστικά για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του πλοίου, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας, υψηλής τάσης ρεύματος ξηράς και ετοιμότητα για ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας.

Τα πλοία θα κατασκευαστούν από το ναυπηγείο Fujian Mawei Shipbuilding Ltd. στο Fuzhou.

“Το έργο αυτό ευθυγραμμίζεται με το στρατηγικό μας όραμα για την κατασκευή πλοίων διεθνούς επιπέδου που ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών μας. Μέσω αυτής της συνεργασίας, πρόκειται να κατασκευάσουμε μια σειρά πλοίων που όχι μόνο θα επαναπροσδιορίσουν τα πρότυπα του κλάδου, αλλά και θα υπογραμμίσουν την κοινή μας δέσμευση για βιωσιμότητα, ασφάλεια και τεχνολογική πρόοδο”, λέει ο κ. Gao από τη Fujian Mawei.

“Ευχαριστούμε την Deltamarin για την εξαιρετική υποστήριξη και την εμπειρογνωμοσύνη της καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου Genesis, καθώς σχεδιάσαμε μαζί την επόμενη κατηγορία πλοίων που θα εισέλθει στο στόλο της Neptune Lines και θα συνεχίσει να βελτιώνει τις περιβαλλοντικές μας επιδόσεις”, λέει ο Craig Jasienski, Διευθύνων Σύμβουλος της Neptune Lines.

“Είμαστε υπερήφανοι που η Neptune Lines μας επέλεξε ως σχεδιαστή για τα πλοία PCTC της επόμενης γενιάς και είμαστε ικανοποιημένοι από την άριστη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μερών καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης του σχεδιασμού. Δεύτερον, ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Fujian Mawei Shipbuilding, παρέχοντάς της υπηρεσίες μηχανικού και υποστηρίζοντάς την στην εκτέλεση αυτού του πρωτοποριακού προγράμματος νεότευκτων πλοίων για τη Neptune Lines”, λέει ο Janne Uotila, Διευθύνων Σύμβουλος της Deltamarin.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Deltamarin στη Φινλανδία.

Διαβάστε ακόμη

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Νέα πρόταση από τις εταιρείες παραχώρησης για τις ανατιμήσεις

Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ με τα δισ. της Αττικής Οδού, ο Φιντάν… ανησυχεί για τον Βαρουφάκη, το δάνειο για το καζίνο του Ελληνικού και η βίλα των 14 εκατ. ευρώ

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» σε όλα τα POS της χώρας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ