Ναυτιλία

Μιχάλης Λάμπρος: Επιστολή-έκκληση προς την πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμού για τους Έλληνες ναυτικούς

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


«Άμεση προτεραιότητα εμβολιασμών για να προστατεύσομε την υγεία χιλιάδων τουριστών ακτοπλοΐας, επιβατών κρουαζιέρας και ποντοπόρων πλοίων από τον κίνδυνο του κορωνοϊού»

Η καθυστέρηση εμβολιασμού των ναυτικών ανάμεσα στους οποίους είναι και 15.000 Έλληνες εξελίσσεται σε παγκόσμια ανθρωπιστική κρίση.

Κάποιες χώρες άρχισαν τον εμβολιασμό στην ΕΕ όπως είναι η Ολλανδία αλλά οι ρυθμοί είναι πιο αργοί και από της χελώνας όσο αφορά το όλον. Τη φωνή του ενώνει με όλους του αρμοδίους ο Μιχάλης Λάμπρος Γενικός Διευθυντής της Majestic International Cruises.

Με επιστολή του προς τη Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και
Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού την οποία κοινοποίησε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, σε προσοχή Προέδρου Θεόδωρου Βενιάμη, στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε προσοχή Προέδρου Μιχάλη Σακέλλη και στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και Φορέων Ναυτιλίας, σε προσοχή Προέδρου Γεωργίου Κουμπενά, με την οποία κάνει έκκληση να μεσολαβήσει “για τον χαρακτηρισμό αυτού του κλάδου σε άμεση προτεραιότητα εμβολιασμών για να προστατεύσομε την υγεία χιλιάδων τουριστών ακτοπλοΐας, επιβατών κρουαζιέρας και ποντοπόρων πλοίων από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που συνεχίζει να δοκιμάζει σκληρά ολόκληρη την ανθρωπότητα”.

Η επιστολή

Αξιότιμη κυρία Θεοδωρίδου,

Ευχόμεθα εσείς, η οικογένειά σας και οι συνεργάτες σας να είστε ασφαλείς και υγιείς.

Γνωρίζομε το βεβαρημένο σας πρόγραμμα και δεν επιθυμούμε να σας ενοχλούμε για προβλήματα που απασχολούν αυτήν την εποχή τον τομέα της Κρουαζιέρας.

Όμως αναγκαζόμεθα εκ των πραγμάτων να απευθυνθούμε σήμερα και να ζητήσομε την άμεση προσοχή και βοήθειά σας για ένα θέμα που αφορά την ασφάλεια και την υγεία των επιβατών και των πληρωμάτων των κρουαζιεροπλοίων που χρησιμοποιούν ελληνικά και αλλοδαπά πληρώματα και αφορά τον άμεσο εμβολιασμό των ναυτικών κάθε ειδικότητας και ηλικίας που απασχολούνται στους κλάδους των ποντοπόρων πλοίων της Ακτοπλοΐας και του τομέα της Κρουαζιέρας.

Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλει ο αξιότιμος Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα αυτό, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχομε καμμία θετική ενέργεια από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες για επίλυση του προβλήματος και για την άμεση προτεραιότητα εμβολιασμού των ναυτικών που υπηρετούν στις ανωτέρω κατηγορίες πλοίων.

Ο τομέας της Κρουαζιέρας ξεκίνησε από τις 13/5 στη χώρα μας και οι προοπτικές για ταχεία περαιτέρω ανάπτυξη είναι ευοίωνες.

Αυτήν την ύστατη στιγμή απευθυνόμεθα στην αγάπη σας και στο ενδιαφέρον σας για τον τόσο προσοδοφόρο για την εθνική μας οικονομία κλάδο της Ναυτιλίας, και σας παρακαλούμε να μεσολαβήσετε για τον χαρακτηρισμό αυτού του κλάδου σε άμεση προτεραιότητα εμβολιασμών για να προστατεύσομε την υγεία χιλιάδων τουριστών ακτοπλοΐας, επιβατών κρουαζιέρας και ποντοπόρων πλοίων από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που συνεχίζει να δοκιμάζει σκληρά ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Όπως γνωρίζετε, ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών δυστυχώς δεν υπερβαίνει τους 15000, εκ των οποίων μεγάλη μερίδα υπηρετεί ήδη σε ποντοπόρα πλοία εκτός Ελλάδος, άρα η ανάγκη για προτεραιότητα εμβολιασμού του κλάδου δεν θα υπερβαίνει τις 10000.
Προς πληροφορία σας, άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ολλανδία, έχουν ήδη χαρακτηρίσει τους ναυτικούς σε άμεση προτεραιότητα για εμβολιασμό.

Σας ευχαριστούμε που είχατε την καλοσύνη να διαβάσετε την παρούσα επιστολή μας και είμεθα βέβαιοι ότι θα προωθήσετε για άμεση επίλυση το δίκαιο αίτημα όλων των Ελλήνων ναυτικών για εμβολιασμό κατά προτεραιότητα”.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Αξιoποίησης Λιμένων

ΕΒΕΠ: «Αρχηγός των Ωκεανών» η ελληνική ναυτιλία και το 2021

Η διεθνής πτώση συμπαρασύρει τις ευρωαγορές – Απώλειες 1% στον Stoxx 600