search icon

Ναυτιλία

Μιχάλης Σκουλικίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν βοήθησε το yachting

Οι τιμές για τα επανδρωμένα σκάφη με ελληνική επαγγελματική άδεια – Πίνακας

Στοιχεία για τη ναύλωση σκαφών αυτό το καλοκαίρι εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων και της ενεργειακής κρίσης, έδωσε στο newmoney ο κ. Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού.

Οι τιμές, όπως αναγράφονται και στον παρακάτω πίνακα, είναι για επανδρωμένα σκάφη με ελληνική επαγγελματική άδεια και αφορούν τη high season, που είναι από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιποι μήνες θεωρούνται low season.

Ο κ. Σκουλικίδης τόνισε ότι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και ότι ο μέσος αριθμός ημερών ναύλωσης κυμαίνεται από 67-70 ημέρες.

«Δεν μας βοήθησε καθόλου ο πόλεμος στην Ουκρανία, τουναντίον, αλλά ούτε οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου. Φέτος αυξήθηκε ο τουρισμός σε όλη τη Μεσόγειο αλλά οι ναυλώσεις επανδρωμένων ελληνικών σκαφών έμειναν σταθερές, σε μια πολύ καλή χρονιά παντού. Μάλλον θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πιο σωστά με τα ελληνικά σκάφη» και προσέθεσε.

«Δυστυχώς τα σκάφη με ελληνική επαγγελματική άδεια εξακολουθούν να υφίστανται μια μεγάλη γραφειοκρατία, καθυστερήσεις και εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ τα σκάφη με ξένη σημαία δεν τα αγγίζει τίποτε από τα ανωτέρω. Πρέπει να υπάρχει μια πραγματική ισορροπία μεταξύ τους και όχι μονόπλευρη μεταχείριση, για το καλό του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού».

Διαβάστε ακόμα:

Canva: Πώς το… photoshop δημιούργησε μια start up αξίας 55 δισ. δολαρίων

ΔΕΔΔΗΕ: Προς επικαιροποίηση του Επιχειρηματικού Σχεδίου 2022-2030 και «είσοδο» στη χονδρεμπορική αγορά

Τα νέα ονόματα στο λιανεμπόριο – Πώς κινούνται τώρα τα ενοίκια στις εμπορικές «πιάτσες» της Αθήνας (πίνακες)

Exit mobile version