Στις 9 Ιουλίου  2024 έγινε η τελετή ονοματοδοσίας του νεότευκτου φορτηγού πλοίου, τύπου ultramax, «Cymona Eagle», μεταφορικής ικανότητας  χωρητικότητας 64.000 DWT της Alassia NewShips Management, συμφερόντων του Νίκου Β. Χατζηιωάννου (αριστερά στη φωτό) με τον Κωνσταντίνο Οικονόμου της Marine Tours.

Ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία στις γιάρδες της  Oshima Shipbuilding. Όπως αναφέρει σε ανάρτηση της η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, πρόκειται  για το πρώτο πλοίο που κατασκευάζεται στο Koyagi dockyard του Oshima, στην περιοχή Nagasaki.

Η παράδοση είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς κύκλους, η Alassia NewShips Management  έχει παραγγείλει στο Oshima Shipbuilding ένα  φορτηγό kamsarmax, μεταφορικής ικανότητας  82.000 DWT. Το πλοίο   είναι προγραμματισμένο να παραδοθεί μέσα  στο δεύτερο εξάμηνο  του 2024. Η εταιρεία παραγγείλει και  ένα handysize bulker στο Nakanishi Shipbuilding μεταφορικής ικανότητας 40.000 dwt με παράδοση μέσα στο 2026.

Σήμερα  διαχειρίζεται 9 πλοία. Μετά την παραλαβή αυτών των  τριών νεότευκτων πλοίων, ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της  υπολογίζεται ότι θα είναι κάτω από δέκα έτη, ενώ η μεταφορική ικανότητά του θα υπερβαίνει τους 1.000.000 dwt. Συνολικά, η οικογένεια Χατζηιωάννου διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με την ιαπωνική αγορά, έχοντας ναυπηγήσει περίπου 60 πλοία στα ναυπηγεία της χώρας τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Alassia NewShips Management Inc. ιδρύθηκε το 2009 από τον Νίκο Β. Χατζηωάννου και επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων. Η εταιρεία έλκει τις επιχειρηματικές της ρίζες -αλλά και την έμπνευση για το όνομά της- από την Alassia Steamship Co. Ltd., που ίδρυσε το 1965 ο αείμνηστος πατέρας του Νίκου, Βάσσος. Το 1993, η εταιρεία μετονομάστηκε σε Safety Management Overseas, ενώ το 1999 είναι το έτος κατά το οποίο ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε αυτήν ο Νίκος Β. Χατζηιωάννου. Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της οικογενειακής εταιρείας αποτέλεσε η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2008, περίοδος που Νίκος Β. Χατζηιωάννου είχε αναλάβει τη θέση του COO.

 To 2009, ο Νίκος Β. Χατζηιωάννου αναβίωσε το όνομα Alassia με την ίδρυση της Alassia NewShips Management Inc., η οποία τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στη διαχείριση πλοίων ξηρού φορτίου όλων των μεγεθών (από handysize μέχρι capesize).

Διαβάστε ακόμη

UBS: Το επενδυτικό ρίσκο θα παραμείνει στη Γαλλία – Τι προτείνει στους επενδυτές (γραφήματα)

Apple: Σε διακανονισμό με την ΕΕ για το ψηφιακό πορτοφόλι

Σε έξαρση ο κορωνοϊός – Τετραπλασιάστηκαν οι νοσηλείες εν μέσω θέρους (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ