Ναυτιλία

ΟΛΘ: Δικαστική δικαίωση με επιστροφή φόρων €2,69 εκατ.

  • newsroom


Η απόφαση δικαιώνει τα αιτήματα της ΟΛΘ, ακυρώνοντας ουσιαστικά το αρνητικό αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου επτά οικονομικών ετών, από το 2005 έως και το 2011

Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών δικαιώνει την ΟΛΘ ΑΕ, ακυρώνοντας ουσιαστικά το αρνητικό αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου του Οργανισμού για επτά οικονομικά έτη, από το 2005 έως και το 2011. Μετά τον έλεγχο είχαν καταλογιστεί φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού 2,75 εκατ. εκατ. και, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΘ, το ποσό αυτό καταβλήθηκε εφάπαξ. Ωστόσο, με τη θετική απόφαση του δικαστηρίου , το συνολικό προς επιστροφή ποσό φόρων και παραβόλων ανέρχεται σε 2,69 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΛΘ:

«Η “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.” (ΟΛΘ Α.Ε.), σε εφαρμογή του άρθρου 4.1.3.1 παρ.12 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών σχετικά με θέματα φορολογικών ελέγχων, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι εκδόθηκε η με αριθμό 287/2021 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, δικαιώνοντας τα αιτήματα της ΟΛΘ Α.Ε. Συγκεκριμένα, η εν λόγω δικαστική Απόφαση, ακυρώνει ουσιαστικά το αρνητικό αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου επτά (7) οικονομικών ετών, από το 2005 έως και το 2011.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου φορολογικού ελέγχου κοινοποιήθηκαν στην ΟΛΘ Α.Ε. το Σεπτέμβριο του 2016 και καταλογίστηκαν φόροι και προσαυξήσεις συνολικού ποσού ΕΥΡΩ 2,75εκατ. Το ποσό αυτό καταβλήθηκε εφάπαξ και ταυτόχρονα ασκήθηκαν άμεσα οι δέουσες δικαστικές ενέργειες και προσφυγές κατά των ανωτέρω κοινοποιηθέντων αποτελεσμάτων του φορολογικού ελέγχου.

Με την τρέχουσα θετική Απόφαση, το συνολικό προς επιστροφή ποσό φόρων και παραβόλων ανέρχεται σε ΕΥΡΩ € 2,69εκατ., πλέον τόκων από 30/3/2017».

Διαβάστε ακόμη: 

Σταϊκούρας: Μονόδρομος η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς

Εγνατία: Συνεχίζεται ο διαγωνισμός απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής από την Ελλάκτωρ

Πτωχευτικός Νόμος: Με καθυστέρηση η σύσταση του Φορέα – Τι θα ισχύσει μετά την 1η Ιουνίου

Απόρρητο Απόρρητο