Επιχειρήσεις

Εγνατία: Συνεχίζεται ο διαγωνισμός απορρίφθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής από την Ελλάκτωρ

  • Μαριάννα Τζάννε


H Ελλάκτωρ έχασε την αίτηση για προσωρινή διαταγή, με την οποία επιδίωκε να παραμείνει στο διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός της Εγνατίας για την 35ετή σύμβαση παραχώρησης θα διεξαχθεί κανονικά σήμερα, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Ελλάκτωρ έχασε την αίτηση για προσωρινή διαταγή, με την οποία επιδίωκε να παραμείνει στο διαγωνισμό. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα.

Κατόπιν αυτών σήμερα αναμένεται να υποβληθούν κανονικά οι δεσμευτικές προσφορές από το κοινό σχήμα Vinci-Μυτιληναίου ΑVAX ενώ στο διαγωνισμό παραμένει και η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis, η οποία έχει υποβάλλει την προσφορά της στο ΤΑΙΠΕΔ από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάκτωρ έμεινε εκτός διαγωνισμού από την απόφαση της ισπανικής Roadis, με την οποία είχαν συγκροτήσει κοινοπραξία για την διεκδίκηση της Εγνατίας. Η εταιρεία, η οποία ελέγχεται από το Καναδικό fund PSP, εμφανίζεται να δήλωσε  αδυναμία στην συμμετοχή της στο έργο, επικαλούμενη τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών, το ΤΑΙΠΕΔ περιμένει να πέσει η αυλαία σε έναν από τους μακροβιότερους διαγωνισμούς του χαρτοφυλακίου του, ο οποίος χρειάστηκε σχεδόν 10 χρόνια για να φτάσει στο σημείο που βρίσκεται σήμερα με πολλά μπρος-πίσω και εννέα συνολικά αναβολές. Όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί ακόμη αρκετός χρόνος για την ανάδειξη και την εγκατάσταση του αναδόχου.

Διαβάστε ακόμη:

To ρίσκο του κράτους, των τραπεζών και των ιδιωτών με τα 57 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης

Νίκολας Νεγκροπόντε: Ο ανταγωνισμός είναι ο σύγχρονος βασιλιάς

Πτωχευτικός Νόμος: Με καθυστέρηση η σύσταση του Φορέα – Τι θα ισχύσει μετά την 1η Ιουνίου

Απόρρητο Απόρρητο