Ναυτιλία

Πάνος Ξενοκώστας: Οι θέσεις εργασίας στο Νεώριο θα αυξηθούν από 300 σε 1.200

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Τα άλματα προόδου που έγιναν από την ομάδα της ONEX SYROS SHIPYARDS στο Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι σήμερα, παρουσίασε ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX Technologies Inc.

Του Μηνά Τσαμόπουλου

Τα άλματα προόδου που έγιναν από την ομάδα της ONEX SYROS SHIPYARDS στο Ναυπηγείο του Νεωρίου Σύρου από τον Απρίλιο του 2018 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του σχεδίου επανεκκίνησης και αναγέννησης μίας εκ των ιστορικότερων βιομηχανικών μονάδων της Μεσογείου παρουσίασε ο Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX Technologies Inc.

Καταγραφή.JPG

Στην ομιλία του, στο 20ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, ανέδειξε τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Νεωρίου:

1) Την εμπιστοσύνη που ξαναδείχνουν οι διεθνείς πλοιοκτήτες στο Νεώριο, αναφερόμενος ενδεικτικά στους 38 δεξαμενισμούς πλοίων για επισκευές και συντηρήσεις, αριθμός ρεκόρ για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η πρόβλεψη μάλιστα για το 2019 είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει στα 100 με 120 πλοία.

2) Το πρόγραμμα μαζικής αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του ναυπηγείου με την πλήρη ανακατασκευή της πλωτής δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», διαστάσεων Panamax η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση δεξαμενής τύπου Aframax.

3) Τη δημιουργία από το Μάρτιο του 2018, 300 θέσεων εργασίας, την άνοδο στις 500 από τα τέλη Ιανουαρίου 2019 και την πρόβλεψη ότι οι θέσεις εργασίας θα έχουν φθάσει στις 1000 με 1200 με την προσθήκη της δεξαμενής Aframax .

4) Τη μετακίνηση των 25.000 από τους 80.000 τόνων αποβλήτων της αμμοβολής του ναυπηγείου και την πλήρη απομάκρυνση μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Την σταδιακή μετατροπή του Νεωρίου σε «πράσινο ναυπηγείο» με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων καθαρισμού και την επίλυση χρόνιων περιβαλλοντικών θεμάτων.

5) Τα μέχρι τώρα οφέλη για την τοπική αλλά και την Ελληνική οικονομία γενικότερα από την επανέναρξη των εργασιών του Νεωρίου.

Τελειώνοντας ο Πάνος Ξενοκώστας παρουσίασε τα αποτελέσματα πρωτοποριακά σχεδιασμένης εσωτερικής έρευνας βάσει ειδικού αλγορίθμου για την ανταγωνιστικότητα του Νεωρίου έναντι του διεθνή ανταγωνισμού.

«Εκεί αναδείχθηκε περίτρανα η υπέροχη που έχει επιτευχθεί μέσα από το τρίπτυχο Ταχύτητα – Ποιότητα – Τιμές με απόδειξη τους πρώτους 38 πελάτες του ναυπηγείου σε διάστημα λιγότερο των 7 μηνών» επεσήμανε.

Ενημέρωσε επίσης πως για το 2019 ο στόχος της «οικογένειας του ναυπηγείου» είναι να φθάσει στην πλήρη βελτιστοποίηση μεθοδολογιών, αυτοματισμών και διαδικασιών παραγωγής αλλάζοντας πλήρως τα βιομηχανικά standards.