Με το δεξί  εισήλθε το 2021 για την εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά GasLog LNG Services Ltd συμφερόντων Πήτερ Λιβανού. 

Η εταιρεία παρέλαβε στις 4 Ιανουαρίου το  νεότευκτο LNG carrier «GasLog Galveston», χωρητικότητας   174.000 κυβικών μέτρων.

«Το πλοίο που παραδόθηκε από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries στους ιδιοκτήτες, βρίσκεται στο πρώτο του ταξίδι και είναι έτοιμο να παραδώσει στον κόσμο πιο καθαρή ενέργεια με αποτελεσματικό τρόπο» αναφέρει η εταιρεία και συνέχισε:

Η GasLog LNG Services Ltd εκφράζει εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στην παράδοση του πλοίου για την πολύτιμη συμβολή τους παρά τις προκλήσεις της  Covid-19.»

«Η ποιότητα της GasLog είνια φανερή παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία του Covid-19” επισημαίνει ο Πήτερ Λιβανός: “Η δομημένη και πλήρως χρηματοδοτούμενη ανάπτυξή μας αποδίδει όπως είχε προγραμματιστεί, έχοντας σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη μείωση των λειτουργικών και γενικών εξόδων μας, καθώς και του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους μετά τις πρόσφατες αναχρηματοδοτήσεις βελτιώνοντας σημαντικά τη ρευστότητά μας». 

Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου το νεότευκτο  «GasLog Galveston» είχε ολοκληρώσει με επιτυχία τις δοκιμές του.  Είναι  το πέμπτο στη σειρά με νέα εμφάνιση και νέο brand.

Τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία παρέλαβε το 3ο από τα επτά πλοία, το «GasLog Westminster» το οποίο άρχισε αμέσως ταξίδια αφού είναι χρονοναυλωμένο για επτά χρόνια από την εταιρεία Centrica. Ακολούθησε  το 4ο, GasLog Windsor (WIN). Μέσα σ το 2021 θα ολοκληρωθούν οι παραλαβές και των άλλων τριών νεότευκτων.

Ο στόλος της GasLog θα αποτελείται– μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή και των επτά νεότευκτων – κατά 60% από υπερσύγχρονα πλοία με συστήματα προώθησης X-DF τα οποία εισέρχονται αμέσως σε μακροχρόνιες και επικερδείς ναυλώσεις.

Η εταιρεία ενίσχυσε το καλοκαίρι τη ρευστότητά της με 36 εκατομμύρια δολάρια με την επιτυχή ιδιωτική τοποθέτηση για 14.400.000 κοινές μετοχές στην τιμή των 2,50 δολαρίων ανά μετοχή για συνολικά ακαθάριστα έσοδα 36 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη:

Το πακέτο στήριξης της οικονομίας για τον Ιανουάριο

Άννα Αγγελικούση: Η προσωπικότητα της χρονιάς στη ναυτιλία

Νέα notam για υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα όλων των επιβατών εξωτερικού