Σημαντική τόνωση στην ελληνική οικονομία προσέφερε η έκθεση Ποσειδώνια 2022, η οποία υπολογίζεται σε πάνω από 70 εκατ. ευρώ, σε κατασκευές περιπτέρων, μεταφορές, συναντήσεις και εταιρικές εκδηλώσεις, διαμονή και εστίαση, φορολογικά έσοδα και άμεσες ξένες επενδύσεις.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτές τις επιδόσεις, που πιστοποιούν την επιθυμία μας να παράγουμε υψηλής ποιότητας, διεθνώς αναγνωρισμένες εκθέσεις με τις οποίες τα Ποσειδώνια έχουν γίνει συνώνυμο» δήλωσε ο Θεόδωρος Βώκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Ο ίδιος, και με την ιδιότητα του Προέδρου του νεοσύστατου Συνδέσμου Οργανωτών και Κατασκευαστών Εκθέσεων Ελλάδος, πρόσθεσε: «Αυτές οι επιδόσεις δείχνουν το δρόμο που χαράζει η εκθεσιακή βιομηχανία για το μέλλον: βιώσιμες εκδηλώσεις, με έμφαση στο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμά τους, προς όφελος όλων».

Σύμφωνα με το Event Sustainability Report για τα φετινά, 27α Ποσειδώνια, τα οποία ήταν όχι μόνο τα μεγαλύτερα, αλλά και τα πλέον περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμα στην 50χρονη ιστορία του θεσμού, με το ευρύτερο έως τώρα όφελος για την ελληνική οικονομία αναφέρονται τα εξής:

-Κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε έκταση εκθεσιακού χώρου, σε αριθμό επισκεπτών αλλά και σε δημοσιότητα, με 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και επικράτειες, 24 εθνικές συμμετοχές, 28.892 επισκέπτες από 103 χώρες και συνολικά 40.950 συμμετέχοντες συμπεριλαμβανομένων εκθετών, επισκεπτών και εκπροσώπων του Τύπου, τα Ποσειδώνια 2022 έβαλαν ψηλά τον πήχη και στο επίπεδο της βιωσιμότητας, καθώς έγιναν η πρώτη Πιστοποιημένη Βιώσιμη Έκθεση στην Ελλάδα λαμβάνοντας την πιστοποίηση ISO 20121.

  • 11,25% μείωση στην κατανάλωση ρεύματος από τους εκθέτες
  • 21,25% μείωση της συνολικής κατανάλωσης νερού
  • 18,33% αύξηση επαναχρησιμοποιούμενων περιπτέρων σε σύγκριση με την έκθεση του 2018
  • 55% των εκθετών εφάρμοσε πρακτικές βιωσιμότητας στη συμμετοχή του, κατόπιν σχετικών προτροπών και καθοδήγησης από τους διοργανωτές
  • 90% μείωση εταιρικών εκτυπώσεων & ψηφιοποίηση όλου του προωθητικού υλικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από 200.000 ευρώ διατέθηκαν για την υποστήριξη οργανισμών, ΜΚΟ και δράσεων από την Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε. Το παραπάνω ποσό διατέθηκε, άμεσα ή έμμεσα, για την υποστήριξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και πολιτισμικών πρωτοβουλιών, καθώς και δράσεων στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρί-Καρολίν Λοράν: «Αν η βιομηχανία της κρουαζιέρας εξαφανιστεί, η Ευρώπη θα έχει πρόβλημα»

Μega deals στις βαλίτσες του φέρνει ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας

Δηλώσεις εισοδήματος: «Διασώζεται» με παράταση η έκπτωση φόρου 3% και τον Αύγουστο