Στον Φάρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση του Propeller Club Port of Piraeus και οι εκλογές για την ανάδειξη την 16 μελών που απαρτίζουν τη νέα διοίκηση. Οι υποψηφιότητες ήταν 43 από στελέχη που προέρχονται από όλο το φάσμα της Ναυτιλίας. Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο επί δύο συνεχείς θητείες πρόεδρος του Club, Κωστής Φραγκούλης με μεγάλη διαφορά από τους άλλους εκλεγέντες, ενώ υπάρχει μία ανανέωση σε συνδυασμό με την εμπειρία παλιών μελών. Την προσεχή Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί ΔΣ για την εκλογή του προεδρείου.

Αναλυτικά οι εκλεγέντες:

Κωστής Φραγκούλης 431
Δανάη Μπεζαντάκου 233
Χρήστος Τιμαγένης 188
Μαρία Χατζηωάννου 163
Γιώργος Μαργαρώνης 155
Δωροθέα Ιωάννου 154
Γιάννης Κοτζιάς 146
Σήφης Βαρδινογιάννης 146
Θεόφιλος Ξενακούδης 139
Κατερίνα Σταθοπούλου 135
Βαλέντης Βαλέντιος 134
Ιωάννης Μπελούσης 132
Μιχάλης Δαλακούρας 114
Χρυσάνθη Στεφάνου 109
Γιώργος Καλλιάνης 104
Πάνος Ζαφέτ 102
Αναπληρωματικοί Κοσμάς Μακρυγεώργος 97 -Ειρήνη Νοτιά 87 -Άκης Τσιριγκάκης 83.

Ο Χαράλαμπος Σημαντώνης, πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, ο Κωστής Φραγκούλης, πρόεδρος του Propeller Club και o δρ Γιώργος Πατέρας, πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Αρχίζοντας την ομιλία του, ο Κωστής Φραγκούλης ανέφερε:

«Θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και τις πρωτοφανείς πλημμύρες των τελευταίων ημερών.

Με απογοήτευση και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε και τις φωτιές στην Αλεξανδρούπολη και τον ευρύτερο Έβρο, μια από τις μεγαλύτερες φυσικές και οικολογικές καταστροφές των τελευταίων ετών στη χώρα μας. Όπως και όλες τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι.

Δηλώνω επίσης την θλίψη αλλά και την οργή μου για το περιστατικό του Blue Horizon, το οποίο αμαυρώνει την ελληνική ναυτοσύνη για την οποία όλοι καμαρώνουμε. Είναι ένα περιστατικό που σίγουρα δεν πρέπει να ξεχαστεί και πρέπει να σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές.

Εδώ θέλω να ευχηθώ κάθε επιτυχία στον νέο Υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, που ορκίζεται σε λίγο και ελπίζω πως θα προβεί στις απαραίτητες τομές».

Γιώργος Ξηραδάκης, Γιώργος Αλεξανδράτος, Γρηγόρης Τιμαγένης

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον επίτιμο Πρόεδρο του Club και Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζόρτζ Τσούνης , για την εξαιρετική συνεργασία, όπως και όλη την ομάδα του που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Propeller και συντελούν σημαντικά στην προώθηση του έργου του. Δεν είναι λίγα αυτά που έχω να μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

Ο Κωστής Φραγκούλης έκανε αναφορά στην εντυπωσιακή βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του Propeller Club:

Σπύρος Ζολώτας, Μαρία Δεληγιάννη, Θεόδωρος Κόντες

«Βασικός στόχος ήταν η οικονομική ενδυνάμωση του Club και μπορώ να πω ξεκάθαρα πως το πετύχαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι Σπύρος Βλασσόπουλος, Γιώργος Τεριακίδης, Θεόφιλος Ξενακούδης με τον συντάκτη του newmoney Μηνά Τσαμόπουλο

-Χρηματικά διαθέσιμα: αύξηση 109%. 586% μεγαλύτερο από το 2019

-Λειτουργικά Έσοδα: αύξηση 109% και αυτά.

-Συνδρομές Μελών: αύξηση 115%, ενώ σε σύγκριση με το 2019 αυξήθηκαν κατά 390%

-Πλεόνασμα χρήσης: αύξηση 137%

-Σύνολο ιδίων κεφαλαίων: αύξηση 141%

-Πέρσι τον Μάιο αποκτήσαμε τα δικά μας ιδιόκτητα γραφεία.

Θεόδωρος Βώκος, Γιάννης Τριφύλλης

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση μελών του Propeller Club Port of Piraeus. Τα 912 μέλη σήμερα είναι μια αύξηση της τάξεως του 346% σε τρία μόλις χρόνια, η οποία δεν αφορά μόνο αριθμό, αλλά κυρίως ποιότητα.

Ο Άλεξ Χατζηπατέρας με τον συντάκτη του newmoney Μηνά Τσαμόπουλο

«Το μέγεθος αυτό μάς δίνει μια άλλη δυναμική, μας προσδίδει κύρος και κάνει πιο υπολογίσιμη τη φωνή μας εντός κι εκτός συνόρων. Θα σας πως επίσης πως τα σημερινά επίπεδα συνδρομών είναι περίπου αντίστοιχα με τα καθαρά έσοδά μας από τα βραβεία Amver που ήταν η μεγάλη και βασικότερη ετήσια πηγή εσόδων μας» είπε ο Κωστής Φραγκούλης.

Κοινωνική προσφορά

Οι δωρεές, οι υποτροφίες και το κοινωνικό έργο γενικότερα είναι επίσης εκ των βασικών σκοπών του Propeller Club και είναι στόχος κάθε Διοικητικού Συμβουλίου να το ενισχύει κάθε χρόνο.

Ειρήνη Νταϊφά και Κριστιάνα Πρεκεζέ

«Την τελευταία διετία αυξήσαμε κατά 81% το πρόγραμμά μας, μέσω 51 δωρεών, 47 υποτροφιών και 8 τεχνικών σεμιναρίων. Θέλω να ενημερώσω πως ένα επιπλέον 35% του προγράμματος δεν αποτυπώνεται στις οικονομικές μας χρήσεις που είναι στη διάθεσή σας σήμερα. Αναφέρομαι στις υποτροφίες που εξασφαλίζουμε για νέους από τρίτους φορείς, τις οποίες εάν τις υπολογίζαμε, θα μετρούσαμε ακόμα μεγαλύτερη ποσοστιαία ανάπτυξη από αυτήν που ανέφερα νωρίτερα» σχολίασε ο Κωστής Φραγκούλης.

Επίσης τη διετία 2021-2023 πραγματοποιήθηκαν 26 εκδηλώσεις με 4.500 καλεσμένους.

Propeller Club

Το International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο και αποτελεί έναν από τους παλαιότερους ναυτιλιακούς θεσμούς στη χώρα μας. Ιδρύθηκε το 1935 και είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό Propeller Club ανάμεσα σε ένα δίκτυο 72 αντίστοιχων διεθνώς.

Οι βασικοί σκοποί του είναι η προώθηση, προαγωγή και υποστήριξη της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας και των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό, ενώ επιτελεί και πλούσιο κοινωνικό έργο προς την ελληνική κοινωνία με δωρεές και παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που έχουν διακριθεί σε ελληνικά και αμερικανικά πανεπιστήμια.

Διαβάστε ακόμη

«Κληρώνει» για τα επιτόκια – Τι θα σημάνει μία νέα αύξηση για δανειολήπτες και τράπεζες

Επιστολή σε Σδούκου από ΕΛΕΤΑΕΝ: Να αλλάξει ο ενεργειακός σχεδιασμός υπέρ των αιολικών πάρκων – Ποια αναλογία προτείνουν

Η κινεζική κεντρική τράπεζα διοχέτευσε στη διατραπεζική αγορά 21,61 δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ