Εγκλωβισμένοι από το πρωί του Σαββάτου (9/) και για άγνωστο χρόνο παραμένουν εκατοντάδες επιβάτες του επιβατηγού Fast Ferries Andros μετά το περιστατικό με την επακούμβηση των επιβατικών πλοίων που προκάλεσε πρόβλημα στις προπέλες του πλοίου.

Σε δηλώσεις του στο Mega, το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, έλεγε ότι το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί και ότι ακόμη δεν έχουν δώσει εικόνα οι δύτες που εκτιμούν την κατάσταση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει λύση.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού δεν θέλησε να απαντήσει ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να υπάρξει λύση μετά την επιτόπια έρευνα των δυτών.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, από έντασης 7-8 που έπνεαν το πρωί.

Την ταλαιπωρία βιώνουν οι 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros, που περιμένουν στο αγκυροβόλιο της Ραφήνας . Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται οι 391 επιβάτες του «Αικατερίνη Π» το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου όπου έλαβε εντολή να κατευθυνθεί λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Όλα έγιναν το πρωί, όταν έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων. Στις 7:30, ήταν προγραμματισμένο να φύγει το Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros για να εκτελέσει το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος.

Λόγω της μεγάλης έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η καδένα της άγκυρας του Fast Ferries Andros έμπλεξε με την αριστερή καδένα της άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π το οποίο ήταν δεμένο στον ντόκο και βρισκόταν στη διαδικασία επιβίβασης και είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο για τις 08.05 για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Καταστράφηκε η προπέλα του Fast Ferries Andros

Το περιστατικό οδήγησε στην καταστροφή της προπέλας του Fast Ferries Andros, ενώ το «Αικατερίνη Π» έχασε τη μία άγκυρα.

Το δρομολόγιο του Fast Ferries Andros ακυρώθηκε. Παρότι βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του και να δέσει και θα το μεταφέρουν τα ρυμουλκά.

«Πέρασαν από δίπλα μας σε απόσταση σχεδόν ενός μέτρου» είπε στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Το πλήρωμα του Super Ferry έκοψε τους κάβους και ανοίχτηκε στο αγκυροβόλιο. Εκεί, με εντολή του Λιμεναρχείου πήγαν για προληπτικούς λόγους και τα δύο πρώτα πλοία που έμπλεξαν οι άγκυρές τους.

Το πλοίο «Αικατερίνη Π» με 391 επιβάτες θα κατευθυνόταν προς το Λαύριο με μία άγκυρα, αλλά αυτοδύναμα. Στο λιμάνι, οι επιβάτες θα αποβιβάζονταν από το πλοίο και θα μεταφέρονταν με λεωφορεία πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας. Με καθυστέρηση απέπλευσε το Super Ferry με 551 επιβάτες.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr